Hozzávalók:
- 1 szép nagy hátsó csülök
- 1 fej fokhagyma
- pár szem egész fekete bors
- só
- 5 fej vöröshagyma
- 4-5 db.babérlevél
- 4 evőkanál olaj
- 1 kk.majoranna
Elkészítése:
- a csülköt megmossuk
- a vöröshagymákat megtisztítjuk és karikára vágjuk
- a fokhagymát a kés lapjával össze préseljük,tegyük félre a felét,a másik felét tegyük mozsárba,tengeri sóval és egy pár csepp olajjal pépesítsük
- feltesszük a csülköt egy lábosban főni,a főző vízbe tegyük bele a babér leveleket a vöröshagyma felét,a szemes borsot a fokhagyma felét,sózzuk és lefedve főzzük puhára
- amikor megfőtt vegyük ki az "aba léből", melegen bontsuk szét,jól kenjük be a pépesített fokhagymával sózzuk ha szükséges
- egy tepsibe fektessük le a hagyma karikát,öntsünk rá olajat és tegyük a tepsibe a csülköt,a maradék hagymát szórjuk a tetejére
- tegyük be a sütőbe és süssük amíg a bőre ropogós nem lesz
- jó étvágyat.............
2 megjegyzés:
köszönöm mindenkinek az építő dícsérő szavak,leveleket,már ezért is érdemes tovább főznöm..........
Baromi jól sikerült a körömpörkölt,de egy lényeges dolgot kihagytál a receptből : mielőtt bármihez is hozzákezdtek,egy kupica jófajta pálinkát gúritsatok le a torkotokon !
Üdv.
Megjegyzés küldése