Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 29., kedd

töltött koszorú


Hozzávalók a tésztához

  1. 50 dkg búzaliszt
  2. 1 tasak szárított élesztő
  3. 10 dkg cukor
  4. 1 kk.só
  5. 1 db tojás
  6. 12,5 dkg olvasztott,langyos margarin
  7. 2 dl.tej
  8. sűrített tej

a tészta összeállítása

  • a lisztet egy magas falú keverő tálba szitálom,és az összes alkotó elemet hozzá adom
  • most jön egy lényeges dolog,ha valakinek van dagasztó gépe, akkor az azt használja,vagy olyan kézi robot gépet aminek van dagasztó feje,lehet használni a kenyérsütőgép dagasztó programját is,de ami mindig kéznél van,az az amivel a jó istenke megteremtett minket...........a két kezünk:)))))
  • na szóval neki esek és jó alaposan átgyúrom a tésztát,amikor már jó sima,és elválik az edény falától,és persze én is rendesen megizzadtam és elfáradtam,most félre teszem,betakargatom egy tiszta konyharuhával,és meleg helyen hagyom az élesztőt dolgozni,mind addig hagyjuk őkelmét pihenni,amíg a kétszeresére nem dagad
  • amikor jól meghízott a tészta,akkor újra átdagasztom,majd kinyújtom egy kb.40X50 cm lappá
  • megkenem 5 dkg langyos margarinnal,közepén hosszában elvágom

hozzávalók a töltelékhez

  1. 7,5 dkg mazsola / aszalt szőlő /
  2. 5 dkg citrom héja,amit előtte megmostam ,és becukroztam
  3. 5 dkg aprított mandula
  4. 5 dkg cukor
  5. 1 tasak vaníliás cukor

elkészítés

  • a mazsolát átválogatom
  • a citrom héját felkockázom
  • majd a töltelék összetevőit egy tálba össze keverem,és tészta darabokra szórom,de úgy,hogy a tészta szélein kb.2 cm üres maradjon végig,mind a kettő lapnál
  • mind kettő tészta lapot a hosszabb részétől elkezdve felgöngyölöm,majd az így kapott hengereket össze sodrom egymással
  • kört formázok belőlük,mint egy koszorút és egy ki vajazott sütő tepsibe teszem
  • az így kapott koszorút sűrített tejjel megkenem,a tészta tetejét éles késsel 1 cm mélyen bevagdosom,ahogy a képen is látszik
  • félre teszem meleg helyre és hagyom,hogy újra megkeljen
  • amikor újra megkelt akkor fogom és betolom a sütőbe
  • 180-200C hőmérsékletnél 25-35 percig sütöm
  • amikor elkészült akkor vízben feloldott cukorral átkenem.ettől olyan kissé csillogó lesz a színe


Jó étvágyat


Nincsenek megjegyzések: