Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 28., hétfő

juhtúrós sztrapacska rántott szelettel,és kovászolt uborkával





hozzávalók

rántott szelet:
  1. 4 szelet rövid karaj,hosszú karaj,comb,tarja,borjú hús,bár akkor már borjú bécsis
  2. zsemlemorzsa a panírhoz
  3. 2 tojás
  4. liszt
  5. olaj a sütéshez

sztrapacska:

  1. 1/5 kg.juh túró
  2. kb.60 dkg burgonya
  3. kb.20 dkg liszt

  4. ha kéri akkor egy kevés víz

Elkészítés


  • a hús szeleteket sózom,és félre teszem
  • a tojásokat megmosom és egyenként feltöröm,majd össze öntöm és egy villa segítségével habosra verem,nagyon kicsi sót adhatunk hozzá,mert ugye bár a hús az már sós
  • a zsemle morzsát,a lisztet, egy egy tányérba öntöm,és neki állok a hús bepanírozásának
  • először a lisztbe forgatom bele,majd a tojásba,és legvégül a zsemle morzsába / prézli /,ha ezzel elkészültem akkor a húst félre rakom,és neki állok a sztrapacska elkészítésének
  • egy nagyobb fazékban felteszek vizet forralni a sztrapacska galuskának,egy kevés sót azt azért teszek bele
  • a burgonyát megtisztítom,és egy kislyukú reszelőn lereszelem,és a liszttel össze keverem,ha túl száraznak találnám akkor kicsi vizet adok hozzá
  • na most jön az ügyességi próba tétel,mert akinek nincsen nokedli szaggatója,az vagy deszkáról késsel,vagy kettő teáskanállal szaggatja a tésztát a forrásban lévő vízbe,ha feljön a galuska a víz tetejére akkor készen van
  • ki szedem át forgatom jó liba zsírba, megszórom juh túróval,mellé helyezem a rántott szeleteket,és kovászolt uborkát kínálok mellé,no persze most így a tél küszöbén állva nincsen kovászolt uborka,de bár milyen savanyúságot ajánlhatunk melléje
  • sokan vannak akik tejföllel és sült szalonnával eszik ,no én garantáltan állítom,hogy minden változata egy mennyei érzéssel tölti el az ember fiát amikor nekilát ennek az "update" ételnek

Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések: