hozzávalók
rántott szelet:
- 4 szelet rövid karaj,hosszú karaj,comb,tarja,borjú hús,bár akkor már borjú bécsis
- zsemlemorzsa a panírhoz
- 2 tojás
- liszt
- só
- olaj a sütéshez
sztrapacska:
- 1/5 kg.juh túró
- kb.60 dkg burgonya
- kb.20 dkg liszt
- só
- ha kéri akkor egy kevés víz
Elkészítés
- a hús szeleteket sózom,és félre teszem
- a tojásokat megmosom és egyenként feltöröm,majd össze öntöm és egy villa segítségével habosra verem,nagyon kicsi sót adhatunk hozzá,mert ugye bár a hús az már sós
- a zsemle morzsát,a lisztet, egy egy tányérba öntöm,és neki állok a hús bepanírozásának
- először a lisztbe forgatom bele,majd a tojásba,és legvégül a zsemle morzsába / prézli /,ha ezzel elkészültem akkor a húst félre rakom,és neki állok a sztrapacska elkészítésének
- egy nagyobb fazékban felteszek vizet forralni a sztrapacska galuskának,egy kevés sót azt azért teszek bele
- a burgonyát megtisztítom,és egy kislyukú reszelőn lereszelem,és a liszttel össze keverem,ha túl száraznak találnám akkor kicsi vizet adok hozzá
- na most jön az ügyességi próba tétel,mert akinek nincsen nokedli szaggatója,az vagy deszkáról késsel,vagy kettő teáskanállal szaggatja a tésztát a forrásban lévő vízbe,ha feljön a galuska a víz tetejére akkor készen van
- ki szedem át forgatom jó liba zsírba, megszórom juh túróval,mellé helyezem a rántott szeleteket,és kovászolt uborkát kínálok mellé,no persze most így a tél küszöbén állva nincsen kovászolt uborka,de bár milyen savanyúságot ajánlhatunk melléje
- sokan vannak akik tejföllel és sült szalonnával eszik ,no én garantáltan állítom,hogy minden változata egy mennyei érzéssel tölti el az ember fiát amikor nekilát ennek az "update" ételnek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése