½ kg sütőtök
- 25 dkg vöröshagyma
- 5 dkg fokhagyma
- 2 dl narancslé
- ½ l húsalaplé, ezt nyugodtan készítsük el egy leves kockából
- 2 dl tejszín
- só, bors
- pirított tökmag
Elkészítés:
- A hagymát feldaraboljuk, és a húsalaplében főzni kezdjük, na most van a csavar,hozzáöntjük a narancslevet, majd borsozzuk.Persze a narancslevet el is hagyhatjuk.
- A tököt megpucoljuk, feldaraboljuk, és a leveshez adjuk. 15 percig főzzük.
- Amikor a tök megpuhult, tejszínt öntünk hozzá, elkeverjük, majd a levest leturmixoljuk.
- Pirított tökmaggal megszórva tálaljuk.
készíthetjük úgy is hogy előtte a tököt ketté vágjuk,ki magozzuk,a ketté vágott tököt be rakjuk a sütőbe és ott kissé megsütjük,így még jobb íz hatást biztosíthatunk a levesünknek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése