Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 8., kedd

Zöldségek Wokban,Sziszi módra


Ezt a fajta ételt nagyon kedveli az egész családunk,ezért gyakran van az asztalunkon.Ami számomra igazán megkapó ebben a zöldséges csodában,hogy szinte bármilyen friss esetleg mirelit zöldségek egyvelegéből meglehet csinálni,valamint az sem elhanyagolható szempont,hogy igazán egészséges étel.


Hozzávalók:

  1. 1/2 fej kínai kelkáposzta
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. szója olaj, a sötét fajta
  4. 2 - 4 db sárgarépa
  5. 1/2 zeller
  6. 1 - szál halványító zeller szál,de használható a zeller zöldje is
  7. 1 közepes cukkini
  8. 1- kisebb padlizsán
  9. 1 db.kaliforniai húsos paprika
  10. 1/2 szál póré hagyma
  11. 1/2 fej édes káposzta
  12. 1 kisebb fehérrépa
  13. 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  14. kb 6-8 dl. víz a pároláshoz
  15. 15 dkg thai rizs, köretnek,persze az itt megjelölt dkg.adag az változhat igény szerint
  16. A BURGONYA NEM EHHEZ AZ ÉTELHEZ VAN!!!!
Elkészítése:

  • A hozzávaló zöldségeket alaposan megmossuk,majd a tisztítást követően mindet a megfelelő nagyságúra darabolunk illetve vágunk.































  • A Wokban olajat hevítünk,először a sárgarépa csíkokat a fehérrépával együtt tegyük a forró olajba,párperc elteltével mehet mellé a zeller,hozzáadunk 2dl.vizet ,lefedjük, 2-3,percig magas hő fokon pároljuk,jöhet a káposzta,kis idő elteltével a cukkini és padlizsán darabok,és a póréhagyma a paprikával együtt,legvégül a vöröshagyma darabok a kínai kellel együtt,jöhet a sózás,de óvatosan mert a szójaszósz is sós.Állandóan rázogassuk és folyamatosan magas hőfokon tartsuk a Wokkot mert csak így érjük el a kívánt sikert.
  • Amikor kellőképpen megpuhultak ,de még jó ropogósak, ekkor jöhet a szója szósz amit előtte az étkezési keményítővel és víz hozzáadásával csomómentesre kevertem,ezzel érem el azt az érdekes "ragacsos"hatást.
  • Egy edénybe vizet forralunk a rizsnek,sózd meg a vizet,de figyelj oda a víz mennyiségére,mert csak annyi vizet kell forralni amennyi éppen csak ellepi a rizs mennyiségünket,ez kb.mindig a rizs adag kétszerese dl.-ben,ha több vizet teszel rá akkor elfől,szét fől,ha kevesebbet akkor meg sült rizs lesz
Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Sanyi írta...

Nagyon guszta!!!
Egyszer próbáld ki egy pár vargányával és egy kevés rókagombával is!! Isteni!!!
Még sok ilyet!!!