természetesen mindenből tehetünk kevesebbet,az itt leírtak nincsenek kőbe vésve
ez az az étel amit nagyon sokféleképen lehet elkészíteni,virslivel,krinolinnal,kolbászokkal,szalonnásan,nokedlivel..........mind mind ismert azon háztartásokban ahol ez minden napos vendég volt a jó rántott levessel egyetemben
Hozzávalók
- 2 kg burgonya
- 20 dkg tarhonya
- só
- őrölt bors
- 2 fej vöröshagyma
- őrölt édes paprika
- 2 ek.zsír
Elkészítése
- a zsírt feltesszük egy lábosba,amikor kellően forró, akkor beletesszük a megtisztított hagymát ,amit előzőleg felkockáztunk
- finoman megdinszteljük,dinsztelést követően lehúzzuk a tűzhelyről és beleszórjuk a piros paprikát,azért húzzuk le a tűzről mert nem akarjuk,hogy meg égjen a paprika
- ezt követően vissza tesszük a tűzre egy párszor megkeverjük,hozzáadjuk az időközben megtisztított, kockára vágott burgonyát,sózzuk ,borsozzuk,jól össze keverjük és felöntjük vízzel,de csak annyival,hogy ellepje fedővel letakarjuk és közepes lángon főzzük
- közben a tarhonyát egy másik lábosban, zsíron egy kicsit megpirítjuk , amikor a burgonya már majdnem megfőtt,akkor hozzáadjuk, és készre főzzük a paprikás krumplit tarhonyával
tálaláskor kovászos uborkát kínálunk mellé és kenyeret...........
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése