Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 17., csütörtök

Káposztás lángos


hozzávalók 4 db lángoshoz,tehát a darabszámnak megfelelően, növeld a hozzávaló alapanyagok mennyiségét

a lángoshoz
  1. 25 dkg liszt
  2. 1,5 dkg élesztő
  3. 1 dl. tej
  4. 1 kávéskanál.cukor
  5. só ízlés szerinti mennyiség

a töltelékhez

  1. 40dkg.fejes káposzta
  2. 3 evőkanál.olaj
  3. 2 kávéskanál.cukor
  4. 1 mokkáskanál.só
  5. 4 dl.olaj
  6. 1 késhegyni őrölt bors

elkészítés


  • az élesztőt szétmorzsolom, összekeverem langyos tejjel,csipet cukorral,meleg helyen felfuttatom
  • lisztet összekeverem a felfuttatott élesztővel,kevés sóval,langyos vízzel lágy kalácstészta sűrűségűre állítom össze
  • ezután tiszta konyharuhával letakarom és meleg helyre teszem,hogy megkeljen a tészta
  • fogom a káposztát eközben és lereszelem ,majd olajban pirítok egy kicsike cukrot és beleteszem a káposztát,sózom ,borsozom és jól megpirítom,vigyázni a cukorral nehogy megégjen
  • a megkelt tésztát magam elé veszem és kb. tyúktojás nagyságú kis cipókat szaggatok ki a megkelt tésztából, olajos ,vagy nedves kézzel
  • ezeket egy gyúródeszkára teszem pihenni, és kb.10 percet ott hagyom őket tovább kelni
  • egy magasfalú lábosban olajat teszek a tűzhelyre és felforrósítom
  • a megkelt cipókat,kézzel kinyújtom és a mindegyiknek közepébe bele teszek egy- két evőkanál mennyiséget a párolt káposztából,össze hajtom a tésztát,és zsupsz a forró olajba,kb.4-6 perc alatt szépen megsül
  • tálaláskor aki kéri az nyugodtan kapjon hozzá tejfölt

Jó étvágyat



Nincsenek megjegyzések: