hozzávalók 4 db lángoshoz,tehát a darabszámnak megfelelően, növeld a hozzávaló alapanyagok mennyiségét
a lángoshoz
- 25 dkg liszt
- 1,5 dkg élesztő
- 1 dl. tej
- 1 kávéskanál.cukor
- só ízlés szerinti mennyiség
a töltelékhez
- 40dkg.fejes káposzta
- 3 evőkanál.olaj
- 2 kávéskanál.cukor
- 1 mokkáskanál.só
- 4 dl.olaj
- 1 késhegyni őrölt bors
elkészítés
- az élesztőt szétmorzsolom, összekeverem langyos tejjel,csipet cukorral,meleg helyen felfuttatom
- lisztet összekeverem a felfuttatott élesztővel,kevés sóval,langyos vízzel lágy kalácstészta sűrűségűre állítom össze
- ezután tiszta konyharuhával letakarom és meleg helyre teszem,hogy megkeljen a tészta
- fogom a káposztát eközben és lereszelem ,majd olajban pirítok egy kicsike cukrot és beleteszem a káposztát,sózom ,borsozom és jól megpirítom,vigyázni a cukorral nehogy megégjen
- a megkelt tésztát magam elé veszem és kb. tyúktojás nagyságú kis cipókat szaggatok ki a megkelt tésztából, olajos ,vagy nedves kézzel
- ezeket egy gyúródeszkára teszem pihenni, és kb.10 percet ott hagyom őket tovább kelni
- egy magasfalú lábosban olajat teszek a tűzhelyre és felforrósítom
- a megkelt cipókat,kézzel kinyújtom és a mindegyiknek közepébe bele teszek egy- két evőkanál mennyiséget a párolt káposztából,össze hajtom a tésztát,és zsupsz a forró olajba,kb.4-6 perc alatt szépen megsül
- tálaláskor aki kéri az nyugodtan kapjon hozzá tejfölt
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése