Hozzávalók
- 1 kg sertéscomb
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 cső zöldpaprika
- két gerezd fokhagyma
- egy kiskanál köménymag
- fűszerpaprika
- erőspaprika-krém
- só, bors
- olaj
- 50 dkg rizs
- Első lépésként sertéspörköltet főzök, amihez a hagymát apróra vágom és olajon fonnyasztani kezdem.
- Három cső paprikát feldarabolok és ezt is hozzáadom, kissé sózom. Beleszórom a köménymagot, és hagyom, hogy kissé kipattogjon.
- Amikor a hagyma már üveges, rádobom a felkockázott húst és nagy lángon fehéredésig sütöm.
- Leveszem a lángról, megszórom pirospaprikával, elkeverem, felöntöm annyi vízzel, amennyi szűken ellepi.
- Beledobom az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, ízesítem az erős paprika krémmel, sózom, és addig főzöm, amíg a hús majdnem puha.
- Ekkor hozzáadom a megmosott rizst , felöntöm a rizs térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt kis lángon addig főzöm, amíg a rizs a folyadék háromnegyedét magába nem szívja.
- Ekkor elzárom alatta a lángot, de húsz percig rajtahagyom a fedőt. Ezalatt a maradék vizet is beszívja
- Valamilyen ecetes savanyúsággal tálalok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése