Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 6., vasárnap

Karfiolfejfújt


Karfiolfejfújt

Hozzávalók:

  1. 2 fej egész karfiol
  2. mk.só
  3. frissen őrölt bors
  4. csipetnyi cukor
  5. 1 csokor petrezselyemzöld
  6. 1/4 citrom leve
  7. 5 dkg vaj
  8. 5 dkg liszt
  9. 5 dl.tej
  10. 2 tojássárgája
  11. 8 szelet sovány sonka
  12. frissen reszelt parmezán sajt
  13. valamilyen puha sajt amit rá lehet olvasztani a tetejére
Elkészítés:
  • A karfiolt megmossuk megtisztítjuk,sóval,és kevés cukorral és a citrom levével ízesített vizet forralunk,forrást követően beletesszük a karfiolokat és félig letakarva a fedővel puhára főzzük,azért félig takarjuk le a fedővel az edényünket,hogy a zavaró gázok elillanhassanak a főzés közben.
  • A főzést követően a főzőlében hagyjuk a karfiolokat kihűlni,majd a ha ki hűlt akkor emeljük ki a vízből az egyiket és szedjük szét rózsáira, a másikat nem kell szétszedni,az marad egyben.A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk,egy tűzálló tálat kivajazunk.
  • Egy nagy edényben felolvasszuk a vajat és világosra pirítjuk benne a lisztet,felöntjük hideg tejjel és simára keverjük,állandó kevergetés mellett sűrű mártássá forraljuk be.
  • A még forró mártásunka keverjük bele a frissen reszelt parmezán sajtot és tojássárgáját,sózzuk,borsozzuk.
  • Az egészben hagyott karfiolt egy tűzálló tál közepére tesszük,körülrakjuk a rózsáira szedett karfiollal.beterítjük a sonka szeletekkel,



  • meghintjük a vágott petrezselyemmel,sózzuk,borsozzuk,végül nyakon öntjük a mártással


  • Meghintjük a reszelt puha sajttal és irány az előmelegített sütőbe ,230celsius fokon kb.20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütést követően azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések: