Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 4., péntek

Túrós csusza





Túrós csusza

Hozzávalók:
  1. 25 dkg tehén túró / ricotta,orda/ ezek ugyan nem savanyítással készülnek de meglehet próbálni
  2. 40 dkg liszt a tésztához
  3. 4 db tojás
  4. só ízlés szerint
  5. víz a tészta készítéséhez
  6. 15 dkg füstölt szalonna
  7. 2 ek.zsír
  8. 2 dl tejföl

    A tejföl a zsírtartalom szerint lehet:

  9. 10-15 % saure sahne, sauerrahm, sour cream
  10. 15 % Créme légére
  11. 16% tejföl - a 16% zsírtartalom alatti készítmények nem minősülnek tejfölnek
  12. 18 % extra tejföl
  13. 20-29 % schmand, cметана
  14. 30-40 % créme fraîche
Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk,közepébe mélyedést csinálunk.Beleütjük a tojásokat,kevés vizet öntünk hozzá,sózzuk és jól összedolgozzuk,majd egy órán keresztül letakarva pihentetjük a tésztát.
Pihentetést követően,egy lisztezett nyújtó deszkára tesszük és jó vékonyra ki nyújtjuk.Kézzel jó nagy darabokat szaggatunk ki belőle,vagy 2x2 cm-es darabokra vágjuk fel a tésztát.Felteszünk egy nagyobb edénybe vizet,amit sózunk és egy kicsi olajat vagy zsírt teszünk bele, a tésztánkat ebben főzzük ki,majd amikor a víz felforrt akkor bele tesszük a tésztát,kb.5 perc alatt készre főzzük,kiszedjük,lecsöpögtetjük és meleg vízzel leöblítjük.
Közben egy közepesen nagy edénybe beletesszük a kockára vágott szalonnát és zsírjára sütjük,majd szedjük ki és tegyük félre,a forró zsírba tegyük bele a már lecsöpögött és félig kihűlt tésztát jól keverjük/ "pirítsuk" / át.
Szedjük ki a tésztát az edényből,halmozzuk egy tálaló tálba, morzsoljuk rá a túrót és tegyük rá a tejfölt,majd tegyük a tetejére a kisült szalonnát.

Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések: