Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 23., szerda

Mustáros,kenyeres csirkecomb

Hozzávalók

  1. 6 db csirke comb egyben az alsó felső comb
  2. mustár
  3. őrölt fekete bors
  4. őrölt pirospaprika
  5. 2 db tojás
  6. 1,5 dl tej
  7. szelet kenyér

Elkészítése


  • 6 felső-csirkecombról lehúzom a bőrét, kiszedem a csontját, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával és megkenem mustárral. Hűtőbe teszem és pihentetem egy éjszakát.
  • Másnap egy nagykanálnyi forró olajon mindkét oldalán „megkapatom”. 3 szikkadt kenyérszeletnek levágom a héját, belemártom egy kevés tejbe és betakarom vele a húst. Fedő alatt párolom, míg a hús megpuhul.
  • Közben 2 tojásból, kb. 1,5 dl tejből, egy kevés lisztből sűrű tésztát keverek, amit sóval és fokhagymával ízesítem. Mikor a hús megpuhult, leszedem róla a kenyeret és összetörve belekeverem a masszába.
  • A húst kissé megpirítom, s közben a tésztából evőkanállal nagy galuskákat szaggatok forró olajba. Kisütöm és köretként tálalom a csirkecomb mellé.

Nincsenek megjegyzések: