Hozzávalók
- 6 db csirke comb egyben az alsó felső comb
- mustár
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 2 db tojás
- 1,5 dl tej
- szelet kenyér
Elkészítése
- 6 felső-csirkecombról lehúzom a bőrét, kiszedem a csontját, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával és megkenem mustárral. Hűtőbe teszem és pihentetem egy éjszakát.
- Másnap egy nagykanálnyi forró olajon mindkét oldalán „megkapatom”. 3 szikkadt kenyérszeletnek levágom a héját, belemártom egy kevés tejbe és betakarom vele a húst. Fedő alatt párolom, míg a hús megpuhul.
- Közben 2 tojásból, kb. 1,5 dl tejből, egy kevés lisztből sűrű tésztát keverek, amit sóval és fokhagymával ízesítem. Mikor a hús megpuhult, leszedem róla a kenyeret és összetörve belekeverem a masszába.
- A húst kissé megpirítom, s közben a tésztából evőkanállal nagy galuskákat szaggatok forró olajba. Kisütöm és köretként tálalom a csirkecomb mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése