Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 6., vasárnap

spaghetti alla napoletana e carbonara

Spaghetti alla napoletana
a kép alsó részén látható

spagetti alla napoletana hozzávalói
  1. egy fej vöröshagyma
  2. olívaolaj
  3. egy szál petrezselyem
  4. egy ágacska bazsalikom
  5. 40dkg paradicsom
  6. só ízlés szerint
  7. csipet cukor
  8. víz a tészta főzéshez
  9. 40 dkg spagetti
  10. frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítése:

  • a hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk,az olajban üvegesre pároljuk
  • zöldfűszereket megmossuk,leveleiket leszedjük és apróra vágjuk
  • paradicsomot forróvízbe mártjuk és a héját lehúzzuk,húsát kockára vágjuk irány a forró olajba
  • meghintjük a zöldfűszerekkel,pirospaprikával,sózzuk,cukrozzuk
  • gyenge tűzön 10 percig rotyogtatjuk
  • spagettit ez alatt al dente megfőzzük és leszűrjük,előmelegített tálra tesszük,ráhalmozzuk a közben elkészült ragut,meghintjük jó bőven a frissen reszelt parmezán sajttal
Buon appetito... tutti noi




Spagetti alla carbonara,a kép felső részén látható

Hozzávalók:
  • 4 l víz
  • olaj
  • 50 dkg spaghetti
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg pecorino / juh sajt /
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1-1.5 dl tejszín
  • 1 tk.őrölt fehérbors
Elkészítése:

  • a tészta vizet feltesszük forrni,forrást követően sózzuk és cseppentünk bele némi olajat ezzel is meggátolván,hogy a kész tészta össze tapadjon
  • kb.8 perc alatt al dente készre főzzük.ki szedjük,lecsöpögtetjük,egy előmelegített keverő tálba tesszük
  • a tojást a tejszínnel jól elkeverjük
  • egy serpenyőben a szalonnát ,amit előzőleg felkockáztunk,jól ki sütjük,majd kivesszük a zsírból,tegyük félre
  • gyorsan beledobjuk a préselt fokhagymát a forró zsírba,de ügyeljünk rá meg ne égjen, mert akkor vége az ebédnek, a vacsorának
  • az előzőleg félre tett tésztát beleforgatjuk a fokhagymás forró olajba,majd vissza rakjuk a keverő tálba és nyakon zúdítjuk a finom mártásunkkal amibe ha valaki szereti akkor előre belereszelhet a parmezánból ,de borsozni minden képen illik,jól össze keverjük,megszórjuk a szalonnával........ecco e finito

Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések: