a kép alsó részén látható
spagetti alla napoletana hozzávalói
- egy fej vöröshagyma
- olívaolaj
- egy szál petrezselyem
- egy ágacska bazsalikom
- 40dkg paradicsom
- só ízlés szerint
- csipet cukor
- víz a tészta főzéshez
- 40 dkg spagetti
- frissen reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
- a hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk,az olajban üvegesre pároljuk
- zöldfűszereket megmossuk,leveleiket leszedjük és apróra vágjuk
- paradicsomot forróvízbe mártjuk és a héját lehúzzuk,húsát kockára vágjuk irány a forró olajba
- meghintjük a zöldfűszerekkel,pirospaprikával,sózzuk,cukrozzuk
- gyenge tűzön 10 percig rotyogtatjuk
- spagettit ez alatt al dente megfőzzük és leszűrjük,előmelegített tálra tesszük,ráhalmozzuk a közben elkészült ragut,meghintjük jó bőven a frissen reszelt parmezán sajttal
Spagetti alla carbonara,a kép felső részén látható
Hozzávalók:
- 4 l víz
- só
- olaj
- 50 dkg spaghetti
- 5 dkg húsos szalonna
- 5 dkg pecorino / juh sajt /
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1-1.5 dl tejszín
- 1 tk.őrölt fehérbors
- a tészta vizet feltesszük forrni,forrást követően sózzuk és cseppentünk bele némi olajat ezzel is meggátolván,hogy a kész tészta össze tapadjon
- kb.8 perc alatt al dente készre főzzük.ki szedjük,lecsöpögtetjük,egy előmelegített keverő tálba tesszük
- a tojást a tejszínnel jól elkeverjük
- egy serpenyőben a szalonnát ,amit előzőleg felkockáztunk,jól ki sütjük,majd kivesszük a zsírból,tegyük félre
- gyorsan beledobjuk a préselt fokhagymát a forró zsírba,de ügyeljünk rá meg ne égjen, mert akkor vége az ebédnek, a vacsorának
- az előzőleg félre tett tésztát beleforgatjuk a fokhagymás forró olajba,majd vissza rakjuk a keverő tálba és nyakon zúdítjuk a finom mártásunkkal amibe ha valaki szereti akkor előre belereszelhet a parmezánból ,de borsozni minden képen illik,jól össze keverjük,megszórjuk a szalonnával........ecco e finito
Jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése