Hozzávalók
- 16 dkg kolozsvári húsos szalonna
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 4 db paradicsom
- 6 db csípős zöld paprika
- 10db tojás
- só
- őrölt, Kalocsai,Szegedi édes piros paprika
Elkészítése
- azt a drága finom kolozsvári húsos szalonnát, szépen közepesen vastag csíkokra vágom,és serpenyőben zsírjára sütöm
- a vereshagymát megtisztítom,a paprikát kicsumázom,kívül belül átmosom,és mind kettőt vékonyan felszeletelem
- a paradicsomokat gerezdekre vágom
- tojásokat feltöröm egyenként egy kisebb tálba,majd egyesével átöntöm egy másik nagyobb tálba,erre azért van szükség mert lehetséges,hogy valamelyik tojás esetleg nem friss,és így elkerülhető,hogy a rossz tojás keveredjen a többivel,ráadásul akkor dobhatnám ki az összes tojást...........ami most 26-32 ft./db
- na most fogom a tojásos tálat meg egy villát,na de előtte azért sózzuk meg a tojást,de óvatosan mert a szalonna is sós,no szóval fogjuk az előbb említett tálat amiben benne a tojás,és a villával verjük jó habosra fel,ezt a műveletet lehet kézi habverővel is csinálni,de kerüljük el a bot turmixot és a robot gépet,azok nem a rántottához vannak...........
- miután meg vagyok az előkészületekkel,jöhet a mutatvány
- abban a serpenyőben amiben a szalonna sült idáig ,beledobom a hagymát,paprikát, egy párperc elteltével a paradicsomokat,össze dinsztelem őket,de ezt magas lángon csinálom,amikor kissé meg pirultak a dolgok,ne izgulj a szalonna már nem sül tovább hiszen a zöldektől elég nedvesség jutott neki,na szóval fogom a felvert tojásokat és szépen lassan rá öntöm a hagymás cuccra,közben kevergessük,hogy mindenhová egyenletesen jusson a szalonnás hagymás,paprikás,paradicsomos isteni keverékből
Tálalás
- ha gondolod akkor használj fejes saláta leveleket és arra tedd ki a rántottát,valamint díszítésnek használhatsz marinírozott színes paprikát
Jó étvágyat:))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése