Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 17., csütörtök

Kakas vagy tyúk,sütve



Hozzávalók:
  1. ‎12 dkg jó füstölt házi szalonna,
  2. 1-2 fej vörös hagyma,
  3. 1 ek.borecet,
  4. 10-15 szem szemes bors,
  5. 15 dkg tyúk,vagy sertés zsír,
  6. 2 dl víz,
  7. 1- db babérlevél,

Elkészítése:
  • a madarat mosd ki,a szalonnát vékony szeletekre vágd fel és borítsd be az áldozatodat,tegyél melléje vékonyra vágott hagyma karikákat,borecetet,babérlevelet,zsírt,szemes fekete borsot és vizet adunk még hozzá
  • irány a szoliba be vele,gyakran kenegessed a saját zsírjával és gyakran forgassad,hogy szépen egyenletesen süljön a "dög",ha sok a zsírja akkor tálalás előtt szűrd meg és egy keveset némi liszt segítségével sűrítsd be ,majd öntsd a KAKASRA jó étvágyat


van egy nagyon jó hozzászólásom a madár elkészítéséhez,amit az egyik gyerekkori barátnőm anyukája írt,íme a hozzászólás...........


Kiss Gyöngyi Mimis Bocsi, hogy beleszólok, én sokhagymás, paradicsomos pörköltnek csinálnám, amikor kész, rátenném a tepsiben várakozó túrós csusza tetejére, majd még a sütőben 10 perc amíg kicsit összesül.

Köszönjük Mimis!!!!

Nincsenek megjegyzések: