Hozzávalók:
- 12 dkg jó füstölt házi szalonna,
- 1-2 fej vörös hagyma,
- 1 ek.borecet,
- 10-15 szem szemes bors,
- 15 dkg tyúk,vagy sertés zsír,
- 2 dl víz,
- 1- db babérlevél,
- só
Elkészítése:
- a madarat mosd ki,a szalonnát vékony szeletekre vágd fel és borítsd be az áldozatodat,tegyél melléje vékonyra vágott hagyma karikákat,borecetet,babérl
evelet,zsírt,szemes fekete borsot és vizet adunk még hozzá - irány a szoliba be vele,gyakran kenegessed a saját zsírjával és gyakran forgassad,hogy szépen egyenletesen süljön a "dög",ha sok a zsírja akkor tálalás előtt szűrd meg és egy keveset némi liszt segítségével sűrítsd be ,majd öntsd a KAKASRA jó étvágyat
van egy nagyon jó hozzászólásom a madár elkészítéséhez,amit az egyik gyerekkori barátnőm anyukája írt,íme a hozzászólás...........
Kiss Gyöngyi Mimis Bocsi, hogy beleszólok, én sokhagymás, paradicsomos pörköltnek csinálnám, amikor kész, rátenném a tepsiben várakozó túrós csusza tetejére, majd még a sütőben 10 perc amíg kicsit összesül.
Köszönjük Mimis!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése