Ezt az ételt is készíthetik és fogyaszthatják a cukorbetegek is,ennél az ételnél a burgonya szénhidrát tartalmára kell jobban oda figyelni.
kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | |
1 kg burgonya | 94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
Hozzávalók:
- személyenként max.15 dkg burgonya nyers állapotban,ha cukorbeteg is fogyasztja
- 1/2 fej kínai kelkáposzta,vagy 50 dkg.mangold,vagy 50 dkg spenót / nem mirellit /
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt fekete bors,szegfűbors,fehér bors.........
- 2 dl.olívaolaj extra vergine
Elkészítés:
- a zöld hozzávalót megtisztítjukmegmossuk, levelekre szedjük,ízlés szerint egyben hagyhatjuk vagy nagyobb darabokra szeleteljük,esetleg zsülienre vágjuk
- fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük
- a burgonyánkat ,feltesszük sós vízben fedő alatt főni,forrást követően mérsékeljük a hőmennyiséget az edényünk alatt,majd kb 15 perc múlva szűrjük le a burgonyát és tegyük félre,
- edényben olajat hevítünk,bele tesszük a fokhagymát,megdinszteljük és ki vesszük az olajból,tegyük félre
- az így nyert fokhagymás olajban forgassuk át jól a főtt burgonyánkat,majd szedjük ki az olajból,és tegyük egy előmelegített tálaló tálra
- a közben felszeletelt kínai kelkáposztát tegyük a fokhagymás olajbasózzuk, borsozzuk és addig dinszteljük amíg közepesen roppanós nem lesz az állaga
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése