Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 8., kedd

Wokban sült zsöldségek, fokhagymás olajban forgatott, főtt burgonyával


Ezt az ételt is készíthetik és fogyaszthatják a cukorbetegek is,ennél az ételnél a burgonya szénhidrát tartalmára kell jobban oda figyelni.
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0







az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g / 10 dkg /alapanyagra vonatkoznak

Hozzávalók:

  • személyenként max.15 dkg burgonya nyers állapotban,ha cukorbeteg is fogyasztja
  • 1/2 fej kínai kelkáposzta,vagy 50 dkg.mangold,vagy 50 dkg spenót / nem mirellit /
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt fekete bors,szegfűbors,fehér bors.........
  • 2 dl.olívaolaj extra vergine

Elkészítés:

  • a burgonyát meghámozzuk kockára vagy szeletekre,karikára/rosejbni/vágjuk
  • a zöld hozzávalót megtisztítjukmegmossuk, levelekre szedjük,ízlés szerint egyben hagyhatjuk vagy nagyobb darabokra szeleteljük,esetleg zsülienre vágjuk

  • fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük
  • a burgonyánkat ,feltesszük sós vízben fedő alatt főni,forrást követően mérsékeljük a hőmennyiséget az edényünk alatt,majd kb 15 perc múlva szűrjük le a burgonyát és tegyük félre,
  • edényben olajat hevítünk,bele tesszük a fokhagymát,megdinszteljük és ki vesszük az olajból,tegyük félre
  • az így nyert fokhagymás olajban forgassuk át jól a főtt burgonyánkat,majd szedjük ki az olajból,és tegyük egy előmelegített tálaló tálra
  • a közben felszeletelt kínai kelkáposztát tegyük a fokhagymás olajbasózzuk, borsozzuk és addig dinszteljük amíg közepesen roppanós nem lesz az állaga

  • semmi dolgunk tovább,halmozzuk a zöldséget burgonya mellé az előmelegített tálra

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések: