- 1 bögre liszt / rétesliszt /ez kb.2,5-3 dl
- 1bögre kristály cukor
- 1 bögre langyos tej
- Első nap a hozzávalókat öntsd egy nagyobb tálba és keverd csomómentesre
- Második nap, ne csinálj semmit,hagy pihenjen a tészta
- Harmadik nap,keverd meg fakanállal
- Negyedik nap,keverd meg ismét
- Ötödik nap,keverd meg egy fakanálla
- Hatodik nap,csak keverd meg
- Hetedik nap,végy ki a tésztából egy bögrényit és osszad három felé,kettőt adjál a barátaidnak,a harmadikat tedd el a következő sütéshez.
- A maradékhoz, adj: 2 bögre lisztet
3 db tojást
1 csomag vaníliás cukrot
1/2 tk.só
1 tk.sütőpor
1/2 tk.szódabikarbónát
1 tk.fahéj
keverd össze a hozzávalókat a bögrényi tésztáddal és közben tégy bele darabokra vágott diót,hámozott mandulát,vagy mogyorót,különböző gyümölcsöket is tehetsz bele apróra darabolva / aszalt gyümölcs /,mazsolát és jól keverd össze,lisztezett tepsiben közepes lángon süsd,kb.egy órán keresztül,mint a piskóta tésztát..LETAKARNI?HŰTŐBE RAKNI TILOS!!!!!! ezt a fajta süti azért kell ennyi idő alatt elkészíteni, mert a fent leírt napok alatt a tej savanyodása egy bizonyos kémiai reakciót hoz létre, ami a cukorral és a liszttel vegyülve hozza létre a sütink tésztáját
Jó étvágyat..................
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése