Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 6., vasárnap

"amerikai"kenyér "lusták" süteménye

Hozzávalók:

  1. 1 bögre liszt / rétesliszt /ez kb.2,5-3 dl
  2. 1bögre kristály cukor
  3. 1 bögre langyos tej
Elkészítése:

  • Első nap a hozzávalókat öntsd egy nagyobb tálba és keverd csomómentesre
  • Második nap, ne csinálj semmit,hagy pihenjen a tészta
  • Harmadik nap,keverd meg fakanállal
  • Negyedik nap,keverd meg ismét
  • Ötödik nap,keverd meg egy fakanálla
  • Hatodik nap,csak keverd meg
  • Hetedik nap,végy ki a tésztából egy bögrényit és osszad három felé,kettőt adjál a barátaidnak,a harmadikat tedd el a következő sütéshez.
  • A maradékhoz, adj: 2 bögre lisztet
2/3 bögre olajat
3 db tojást
1 csomag vaníliás cukrot
1/2 tk.só
1 tk.sütőpor
1/2 tk.szódabikarbónát
1 tk.fahéj
keverd össze a hozzávalókat a bögrényi tésztáddal és közben tégy bele darabokra vágott diót,hámozott mandulát,vagy mogyorót,különböző gyümölcsöket is tehetsz bele apróra darabolva / aszalt gyümölcs /,mazsolát és jól keverd össze,lisztezett tepsiben közepes lángon süsd,kb.egy órán keresztül,mint a piskóta tésztát..LETAKARNI?HŰTŐBE RAKNI TILOS!!!!!! ezt a fajta süti azért kell ennyi idő alatt elkészíteni, mert a fent leírt napok alatt a tej savanyodása egy bizonyos kémiai reakciót hoz létre, ami a cukorral és a liszttel vegyülve hozza létre a sütink tésztáját

Jó étvágyat..................

Nincsenek megjegyzések: