Hozzávalók:
- 1 l.marhahús leves, kockából
- 15 dkg marhamáj, vagy borjú
- 3 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 csomag petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 száraz zsemle
- 1 db tojás
- 1-2 evőkanál liszt
- majoranna,só,bors
- 1/4 csomag snidling
Előkészítés:
a hagymát meghámozzuk finomra vágjuk,a fokhagymát meghámozzuk és szétnyomjuk,a májat a hártyáktól megtisztítjuk majd ledaráljuk vagy lekaparjuk / ezt a műveletet a kés élével kell csinálni /,a zsemléket tejbe áztatjuk,majd kinyomkodjuk és jól összenyomkodjuk,a snidlinget és a petrezselymet össze aprítjuk
Elkészítés:
3 dkg vajon megfonnyasszuk a hagymát és a petruskát,sóval borssal majorannával és a fokhagymával ízesítjük
levesszük a tűzről,ki hűtjük,hozzákeverjük a májat,a zsemléket,tojásokat,és a lisztet
sűrű masszává elegyítjük,a massza azért ne legyen túl sűrű sem,de túl híg sem,majd a massza elkészítését követően takarjuk le és tegyük a hűtőbe egy órára,hogy jól össze érjenek az ízek
közben elkészítjük a marhahúsleveskockából a levesünket , felforraljuk és a forrásban lévő levesbe két kanál segítségével,vagy vágódeszkáról a késsel,de aki egyik dolgot sem ismeri, az használjon nokedli szaggatót,bele szaggatjuk a masszánkat a lobogó forró levesbe,majd néhány percig főzzük a levest így,ha elkészült akkor szórjuk meg a vágott snidlinggel / metélőhagyma /
és lehet tálalni
azért mind minden májat tartalmazó levesbetétnél,ennél is ajánlom,hogy csináljatok egy próba májgaluska főzést,ha túl kemény lenne akkor adjatok hozzá még egy kis olajat,ha túl híg lenne a massza akkor meg egy kis liszt segít rajta
na, sok sikert hozzá
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése