Hozzávalók
- 1 kg friss ropogós spenót
- 1 közepes fej fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 4 szelet sertés tarja,sertés comb,marha hátszín,fekete pecsenye.......................
- olíva olaj a sütéshez dinszteléshez
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 2 ágacska kakukk fű
Elkészítése
- az spenót fásabb szárait eltávolítom,
- meg mosom,és saláta centrifugával át forgatom,hogy a víz le"száradjon" róla
- a fokhagymát megtisztítom, gerezdekre szedem,felaprítom
- a burgonyát meghámozom,megmosom,felkockázom közepes nagyságúra
- a burgonyát felteszem hideg sós vízben főni,ez kb 15-20 percig tart
- közben egy nagyobb magas falú serpenyőben olajat hevítek,majd bele dobom a felaprított fokhagymát és megdinsztelem,majd ki szedem az olajból és félre teszem
- a fokhagymás olajba beleteszem a spenót leveleket,sózom,borsozom,többször jól átforgatom,amikorra már látom,hogy esik össze és kezd össze szottyanni,akkor rádobom a félre tett fokhagymát még egyszer jól átforgatom,és készen vagyok ezzel
- a hús szeleteket be vagdosom az inas részeknél,hogy sütés közben ne nagyon ugorjanak össze,sózom borsozom,kakukk fűvel ízesítem
- serpenyőben olajat hevítek,majd uzsgyi bele a hús szeleteket magas lángon gyorsan megpirítom mind két oldalán,majd alacsony hőfokon lefedve 5 percig sütöm mind két oldalát,ne tovább mert kiszárad,és nagyon átsül,ez úgy kellemes ha egy kicsit szaftos marad,nem véres,inkább nagyon halvány rózsaszín..........
- tálalom,és................
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ............:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése