Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 24., csütörtök

fokhagymás spenót,főtt burgonyával és sertés sülttel






Hozzávalók


  1. 1 kg friss ropogós spenót
  2. 1 közepes fej fokhagyma
  3. 1 kg burgonya
  4. 4 szelet sertés tarja,sertés comb,marha hátszín,fekete pecsenye.......................
  5. olíva olaj a sütéshez dinszteléshez
  6. frissen őrölt fekete bors
  7. 2 ágacska kakukk fű


Elkészítése

  • az spenót fásabb szárait eltávolítom,

  • meg mosom,és saláta centrifugával át forgatom,hogy a víz le"száradjon" róla
  • a fokhagymát megtisztítom, gerezdekre szedem,felaprítom
  • a burgonyát meghámozom,megmosom,felkockázom közepes nagyságúra
  • a burgonyát felteszem hideg sós vízben főni,ez kb 15-20 percig tart
  • közben egy nagyobb magas falú serpenyőben olajat hevítek,majd bele dobom a felaprított fokhagymát és megdinsztelem,majd ki szedem az olajból és félre teszem
  • a fokhagymás olajba beleteszem a spenót leveleket,sózom,borsozom,többször jól átforgatom,amikorra már látom,hogy esik össze és kezd össze szottyanni,akkor rádobom a félre tett fokhagymát még egyszer jól átforgatom,és készen vagyok ezzel
  • a hús szeleteket be vagdosom az inas részeknél,hogy sütés közben ne nagyon ugorjanak össze,sózom borsozom,kakukk fűvel ízesítem
  • serpenyőben olajat hevítek,majd uzsgyi bele a hús szeleteket magas lángon gyorsan megpirítom mind két oldalán,majd alacsony hőfokon lefedve 5 percig sütöm mind két oldalát,ne tovább mert kiszárad,és nagyon átsül,ez úgy kellemes ha egy kicsit szaftos marad,nem véres,inkább nagyon halvány rózsaszín..........
  • tálalom,és................

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ............:))))

Nincsenek megjegyzések: