Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 11., péntek

Makarónipástétom

Makarónipástétom

Hozzávalók:

  1. víz a tészta kifőzéséhez
  2. 2 tk só
  3. 2 ek.olívaolaj
  4. 40dkg makaróni / bucatini /
  5. 20 dkg sonka /prosciutto /
  6. 1 csokor metélőhagyma
  7. 4 tojás
  8. 2 dl tejföl
  9. 10 dkg vaj a forma kikenéséhez
  10. 1 fej vöröshagyma
  11. só ízlés szerinti mennyiség
  12. reszelt parmezán /formaggio /
  13. frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

  • felteszünk egy nagyobb edénybe vizet a tésztának,amikor felforrt a víz akkor sózzuk és tehetünk bele egy pár csepp olajat is,hogy a tészta ne ragadjon össze a főzés folyamán,a művelet csak addig tartson amíg a tészta el nem éri a félig kész állapotot ,semmiféleképpen sem főzzük szét a tésztánkat,mert az majd a formában még tovább fog a párolódás alatt főni
  • a sonkát vékony csíkokra metéljük fel
  • a metélőhagymát felaprítjuk
  • a tojásokat felverjük és belekeverjük a tejfölt
  • a hagymát megtisztítjuk és belereszeljük a tojásos tejfölbe,belekeverjük a sonkát,metélőhagymát,sózzuk,borsozzuk és félretesszük
  • a tésztánk ha elkészült vegyük ki a vízből,jól csepegtessük le és egy tiszta konyharuhára borítsuk ki majd papír törlőkendő segítségével itassuk fel róla a maradék vizet és hagyjuk a levegőn egy kicsit szikkadni NEM SZÁRADNI
  • tegyünk fel egy lábasban vizet forralni,a lábas az akkora legyen,hogy a formánk amiben majd a költeményünk készül,ne essen bele a vízbe
  • tehát,fogjunk egy megfelelő formát,kenjük ki jó vastagon vajjal,majd kezdjük el a makaróni szálak módszeres bele helyezését,a közepétől ki indulva körbe rakjuk a makaróni szálakat
  • az így elkészült "fészekbe" a megmaradt makaróni szálakat összevagdosván az előzőleg félretett tojásos,sonkás masszához keverjük és szépen akkurátusan megtöltjük a tészta fészket
  • zárjuk le a formánk tetejét pl.egy lapostányérral
  • helyezzük az edény fölé és kezdjük meg a vízgőz feletti párolásos főzést a lángot el ne felejtsétek takarékra venni ,mert nem forrani kell a víznek hanem gyöngyöznie
  • ez a művelet 1 1/2 órát vesz el a délelőttünkből,avagy a délutánunkból
  • főzés közben ne nyitogassuk az edényünk tetejét sűrűn
  • amikor elkészült a művünk,akkor borítsuk ki egy nagy tálaló tálra és kínáljunk mellé friss fűszerekkel ízesített sűrű paradicsom mártást,valamint frissen reszelt parmezán sajtot

Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések: