Hozzávalók 4 fő részére
Tápérték/adag:400kcal/1680 Kj
14 g fehérje
25 g zsír
32 g szénhidrát
ezt az ételt nyugodt szívvel ajánlom a cukorbetegeknek, és azoknak is akik diétáznak
- 30dkg gömbölyűszemű rizs
- só
- 10 dkg eidámi sajt
- 2 db újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg főtt,tisztított rák
- 1/2 csokor kapor
- 3 db tojás
- zsemlemorzsa
- 1 kk.cayenne bors
- zsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítése
- a következőt tesszük,a rizsnek felteszünk kétszer annyi víz mennyiséget forrni mint a rizs mennyisége,a vizet csak forráskor sózzuk,ugyan is gyorsabban felforr,a forrásba lévő vízbe beletesszük a rizst,lefedjük egy fedővel,egy pár percig forraljuk majd takarékra téve mind addig főzzük amíg el nem fővi a vizet,ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és hagyjuk a saját gőzében párolódni,de előtte egy diónyi márkázott vajat tegyünk a tetejére,az majd ott szépen elolvad
- a sajtot reszeljük le,tegyük félre,várjon a sorára
- az új hagymát a fokhagymával együtt,tisztítást követően nagyon finomra fel aprítjuk
- a rákhúst összevagdaljuk / természetesen használhatunk fagyasztott rákhúst /
- a kaprot megmossuk,majd felaprítjuk és félre tesszük
- kettő tojást szét válasszuk a sárgájától,a harmadikhoz még nem nyúlunk
- az így előkészített alapanyagokat,a közben megfőtt rizzsel össze keverjük,na most jön az az egy egész tojás,na azt is belekeverjük a rizsbe,annyi zsemlemorzsával sűrítjük,hogy kézzel jól formázható masszánk legyen
- a félretett tojásfehérjét felverjük egy tálba
- egy másik tálba zsemlemorzsát teszünk
- a kezünket vékonyan beolajozzuk,majd a masszából kisebb golyókat formázunk,amiket először a tojásfehérjébe,majd a zsemlemorzsába forgatunk bele
- fel teszünk egy serpenyőbe olajt forrósítani,amikor kellően felforrósodott az olaj,akkor egyenként kisütjük a rizses rákhúsos golyókat
- saláta ágyon kaporral megszórva tálaljuk,köretnek,párolt zöldségeket ajánlok
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése