Kenyeres pajtások paprikás krumplija...............
Hozzávalók:
- 2 kg. burgonya
- 1 ek.őrölt édes paprika
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors
- 3 db,nagyobb fej vörörshagyma
- őrölt kömény / opcionális /
- 2 db.zeller levél szára / opcionális /
- zsír vagy olaj a hagyma dinszteléséhez
- víz
Elkészítése:
a burgonyát meghámozzuk,megmossuk és felkockázzuk,
a hagymákat megtisztítjuk,
felkockázzuk,
olajat melegítünk egy edénybe,majd a forró olajba tesszük a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre dinszteljük,amikor a hagyma már elkészült, akkor rá tesszük a pirospaprikát, egy pár pillanatig együtt pirítjuk tovább,majd sózzuk,borsozzuk,beletesszük az őrölt köménymagot és a fel kockázott burgonyát,jól össze keverjük és legvégül felöntjük vízzel,hogy egy jó ujjnyira ellepje a burgonyát,lefedjük és kb.30 perc alatt készre főzzük,az ételünk akkor van készen,ha a burgonya jól megfőtt............
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése