Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 15., kedd

gombás burgonyaleves

Gombás burgonya leves

Hozzávalók 4 személy részére

  1. 5 dkg,jó füstőlt szalonna
  2. 1 db sárga répa
  3. 1 szál póréhagyma
  4. 1/4 zellergumó
  5. 60dkg burgonya / főzni való /
  6. 15 dkg mezei csiperke /szegfűgomba /
  7. 1/2 ek.citrom lé
  8. őrölt bors
  9. őrölt majoránna,vagy friss csokor
  10. 2 dkg olvasztott vaj
  11. 1/4 vízben feloldott 2 db leveskocka /zöldségleves /


Elkészítése


  • a szalonnát kockára vágom,a sárga répát tisztítom,a pórét a zellerrel és a burgonyával együtt szintén tisztítom ,majd a zöldségek felét felkockázom
  • a szalonna kockákat egy nagyobb edénybe üvegesre olvasztom,majd barnára sütöm
  • a zöldség féleségeket a burgonyával egyetemben beleugrasztom a a szalonnás zsírba és együtt párolom őket néhány percig lefedve
  • a közben vízben feloldott leveskocákkal felöntöm a csodát,felforralom és lefedve 15-20percig ,amíg a burgonya meg nem puhul,főzöm
  • eközben a gombát leforrázva megtisztítom,majd szeletelem és a citrom levével meglocsolom
  • serpenyőben a vajon nagy lángon,állandó kevergetés mellett néhány percig pirítom a gombáta majoránnával együtt,a majoránnát , a pirítás befejezése előtt teszem hozzá
  • a megfőtt burgonyát a levesben botmixerrel pépesítjük egy kicsit
  • a levest tányérba szedem és a pirított gombával,és a frissen vágott majoránnával meghintve tálalom

Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések: