Hozzávalók 4 személy részére
- 5 dkg,jó füstőlt szalonna
- 1 db sárga répa
- 1 szál póréhagyma
- 1/4 zellergumó
- 60dkg burgonya / főzni való /
- 15 dkg mezei csiperke /szegfűgomba /
- 1/2 ek.citrom lé
- só
- őrölt bors
- őrölt majoránna,vagy friss csokor
- 2 dkg olvasztott vaj
- 1/4 vízben feloldott 2 db leveskocka /zöldségleves /
Elkészítése
- a szalonnát kockára vágom,a sárga répát tisztítom,a pórét a zellerrel és a burgonyával együtt szintén tisztítom ,majd a zöldségek felét felkockázom
- a szalonna kockákat egy nagyobb edénybe üvegesre olvasztom,majd barnára sütöm
- a zöldség féleségeket a burgonyával egyetemben beleugrasztom a a szalonnás zsírba és együtt párolom őket néhány percig lefedve
- a közben vízben feloldott leveskocákkal felöntöm a csodát,felforralom és lefedve 15-20percig ,amíg a burgonya meg nem puhul,főzöm
- eközben a gombát leforrázva megtisztítom,majd szeletelem és a citrom levével meglocsolom
- serpenyőben a vajon nagy lángon,állandó kevergetés mellett néhány percig pirítom a gombáta majoránnával együtt,a majoránnát , a pirítás befejezése előtt teszem hozzá
- a megfőtt burgonyát a levesben botmixerrel pépesítjük egy kicsit
- a levest tányérba szedem és a pirított gombával,és a frissen vágott majoránnával meghintve tálalom
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése