Hozzávalók 4 adaghoz
- 30dkg vöröshagyma
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1 ek., liszt
- 1 liter vízben feloldott húsleves kocka
- só
- őrölt bors
- 8 vékony szelet bagett
- 10 reszelt kecske,eidami,vagy bármilyen erőteljes ízű sajt
- a hagymát megtisztítjuk nagyon vékony karikákra felszeleteljük,ha van akkor ezt a műveletet uborka gyalu is ellehet végezni
- a vajat egy nagyobb lábosban megolvasszuk.a hagyma karikákat rádobjuk és nagy lángon gyorsan üvegesre pároljuk,óvatos legyél nehogy oda égjen és megbarnuljon a hagyma,mert akkor a ház ura ki lakoltat
- a lisztet szórd a hagymás cuccra és együtt pirítsad tovább a forró húslevessel önts fel és közepes lángon addig főzzed amíg a hagyma meg nem puhul ez kb 10-15 perc,sózd és borsozd meg,a levest óvatosan,lassan öntsed a hagymás lisztre és folyamatosan kevergesd,nehogy csomós legyen
- kapcsold be a sütőt , melegítsd elő 220 C fokra
- pirítsd meg a kenyér szeletkéket,majd fektesd őket 4 tűzálló tányér aljára ,óvatosan öntsd rá a levest,azonnal szórd meg a reszelt sajttal
- irány a sütő, ott hagyd őkelméket 5-7 percig, ezalatt az idő alatt a sajt szépen ráolvad és egy vékony kéreg alakul ki
- amint készen van,azonnal melegében tálald,ha akarod akkor frissen vágott petrezselyemmel szórd meg,vagy póré hagyma karikával
- egy trükk ha a víz egy részét fehér borral váltod ki az olyanná teszi a levesedet,hogy majd mindig olyat kérnek a vendégeid ezek után
- de a bor mennyisége ebben a verzióban ,nem lehet több mint 1/4 liter,természetesen ezt a mennyiséget a fokozhatod ha több levest csinálsz,akkor számolgass,hogy mennyi a víz és mennyi a bor aránya
Jó étvágyat és sikert!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése