Az olasz pesto-szószok egyik fő alkotórésze (nyersen megtörve), salátákba, töltelékekbe, süteményekbe használják még.
Bazsalikommártás fenyőmandulával
Elkészítése: 2 evőkanál fenyőmandulát kisebb serpenyőben aranybarnára pirítunk. Közben 1 evő-kanálnyi bazsalikomot vagy petrezselyemzöldet mosás és szárazra törlés után apróra vágunk. Az időközben a 4 l vízben (nem túl puhára) kifőzött tésztát lecsepegtetjük, és elkeverjük 1 evőkanál vajjal vagy margarinnal, valamint 1 evőkanál bazsalikommal (petrezselyemmel) és fenyőmandulával. Minden adagra szórunk egy leheletnyi pirospaprikát. 4 személyre elegendő.a fenyőmagvakat helyettesíthetjük dióval is,ugyan már nálunk is kapható fenyőmag csak "kissé" borsos az ára,ezért én a diós változatot csináltam meg,de majd nem ugyan olyan jó mint a fenyőmagvas változat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése