előkészület: 20 perc,sütés:
hozzávalók 4 főre
Húshoz:
- 70 dkg sertésdagadó
- 40 dkg pulykamell / sertéskaraj / csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt kömény
- 1 tk édes fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- só
Sárgarépás savanyúkáposztához
- 60 dkg savanyított káposzta
- 25 dkg sárgarépa
- 20 dkg hagyma
- 4 db áttört fokhagymagerezd
- 1 kk egész kömény
- 6 db babérlevél
- 1 kk szemes bors
- 2 tk borókabogyó
- só
Élvezet dolgozni egy szép nagy dagadóval, amibe belegyömöszöljük a tölteléket. A sárgarépa édessége és a savanyú káposzta savanyúsága pompás ízkombinációt alkot! Utána egy pohár Juhfark vagy egy Kéknyelű...
elkészítés
- Összeállítjuk a tölteléket: a pulykamell (vagy sertéskaraj, netán csirkemell) felét egy éles késsel összeaprítjuk, a másik felét kislyukú darálón ledaráljuk, vagy aprítógépben pépesítjük. A két különböző finomságú húsmasszát összekeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel. A dagadót óvatosan felnyitjuk, és beletöltjük a tölteléket. A hús nyitott felét cérnával bevarrjuk, vagy egy saslik pálcát végigbökünk rajta.
- A savanyú káposztát összevágjuk, a hagymát felaprítjuk, a sárgarépát durvára reszeljük; ezeket összekeverjük a fűszerekkel együtt.
- Sütőzacskóba töltjük a káposztát úgy, hogy alapot készítsünk vele a húsnak. A dagadót besózzuk, a káposztára tesszük, és 1,5 dl vizet öntünk hozzá. A zacskó végét lezárjuk, és a sütőben készre sütjük az ételt.
- Felvágjuk a zacskót, kivesszük belőle a húst és a káposztát. A húsból kihúzzuk a cérnát (ha tettünk bele). A húst felszeleteljük. A káposztát a tányérokra rendezzük, a tetején elhelyezzük a felszeletelt húst, és a levével meglocsoljuk. Ízlés szerint tejfölt is tehetünk rá vagy kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése