Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 11., péntek

Töltött dagadó - sárgarépás savanyú káposztával

ezt a csodás receptet, a http://www.nosalty.hu oldalnak köszönöm


előkészület: 20 perc,sütés:

hozzávalók 4 főre

Húshoz:

  • 70 dkg sertésdagadó
  • 40 dkg pulykamell / sertéskaraj / csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 tk édes fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt bors

Sárgarépás savanyúkáposztához

  • 60 dkg savanyított káposzta
  • 25 dkg sárgarépa
  • 20 dkg hagyma
  • 4 db áttört fokhagymagerezd
  • 1 kk egész kömény
  • 6 db babérlevél
  • 1 kk szemes bors
  • 2 tk borókabogyó

Élvezet dolgozni egy szép nagy dagadóval, amibe belegyömöszöljük a tölteléket. A sárgarépa édessége és a savanyú káposzta savanyúsága pompás ízkombinációt alkot! Utána egy pohár Juhfark vagy egy Kéknyelű...





elkészítés
  1. Összeállítjuk a tölteléket: a pulykamell (vagy sertéskaraj, netán csirkemell) felét egy éles késsel összeaprítjuk, a másik felét kislyukú darálón ledaráljuk, vagy aprítógépben pépesítjük. A két különböző finomságú húsmasszát összekeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel. A dagadót óvatosan felnyitjuk, és beletöltjük a tölteléket. A hús nyitott felét cérnával bevarrjuk, vagy egy saslik pálcát végigbökünk rajta.
  2. A savanyú káposztát összevágjuk, a hagymát felaprítjuk, a sárgarépát durvára reszeljük; ezeket összekeverjük a fűszerekkel együtt.
  3. Sütőzacskóba töltjük a káposztát úgy, hogy alapot készítsünk vele a húsnak. A dagadót besózzuk, a káposztára tesszük, és 1,5 dl vizet öntünk hozzá. A zacskó végét lezárjuk, és a sütőben készre sütjük az ételt.
  4. Felvágjuk a zacskót, kivesszük belőle a húst és a káposztát. A húsból kihúzzuk a cérnát (ha tettünk bele). A húst felszeleteljük. A káposztát a tányérokra rendezzük, a tetején elhelyezzük a felszeletelt húst, és a levével meglocsoljuk. Ízlés szerint tejfölt is tehetünk rá vagy kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: