Hozzávalók:
- 25 dkg lebbencs tészta,
- 2 pár fradi kolbász / lecsó,3,60-as /
- 4 tojás
- 1 db.paradicsom,
- 3 db.közepes nagyságú burgonya
- 2 db cseresznye paprika
- kk.köménymag
- pirospaprika
- só
- 2 kis füstölt hús darab
- 1 fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor zeller zöld
Elkészítés:
- A lebbencs tésztát nagyon forró, bő olajban meg kell pirítani. Minél barnább lesz a tészta, annál testesebb ízű lesz a levesünk, de arra nagyon vigyázni kell, hogy oda ne égjen (világos barna színű a legfinomabb).
- Ha megpirult a tészta, egy fém tészta szűrőbe tesszük, hogy az összes olaj lecsöpögjön róla, a levesbe így nem kerül olaj.
- A burgonyát nyersen kockára vágjuk, és hozzáadjuk a tésztához. Meghintjük finoman piros paprikával, és összerázzuk, de NEM KEVERJÜK, nehogy a tészta összetörjön.
- Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot, 1 kávéskanál köménymagot (de tehetünk bele őrölt köményt is), a zeller zöldjét, 2 db füstölt hús darabot
- Felengedjük vízzel, és feltesszük főni. Aki szereti, tehet bele cseresznye paprikát is. Ne legyen teljesen tele a fazék, kb. 2 ujjnyi helyet hagyjunk a peremtől.
- Amikor már a krumpli majdnem megfőtt, hozzáadjuk a karikára vágott lecsó kolbászt, és nagyon óvatosan nem a forrásban lévő lébe, hanem a leves szélén ahol nem forr, beleengedünk minden oldalról 1-1 nyers tojást, személyenként 1 tojást számítva.
- Nagyon pici lángon főzzük tovább a levesünket kb. még 5-8 percig. Nem szabad kavarni vagy belenyúlni, amíg a tojás fő, hogy szét ne essen. Akkor jó, amikor a kolbász is megfőtt, és a tojás is egyben van, keményre főve.
- Ha nem lenne elég sós, picit utána lehet sózni.
- Mikor már teljesen megfőtt minden, belehintjük az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet.
- Csak 1 percig főzzük, ne tovább.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése