Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 29., kedd

lebbencsleves,ahogyan a nővérem csinálja


Hozzávalók:
  1. 25 dkg lebbencs tészta,
  2. 2 pár fradi kolbász / lecsó,3,60-as /
  3. 4 tojás
  4. 1 db.paradicsom,
  5. 3 db.közepes nagyságú burgonya
  6. 2 db cseresznye paprika
  7. kk.köménymag
  8. pirospaprika
  9. 2 kis füstölt hús darab
  10. 1 fej fokhagyma
  11. 1 csokor petrezselyemzöld
  12. 1 csokor zeller zöld

Elkészítés:
  • A lebbencs tésztát nagyon forró, bő olajban meg kell pirítani. Minél barnább lesz a tészta, annál testesebb ízű lesz a levesünk, de arra nagyon vigyázni kell, hogy oda ne égjen (világos barna színű a legfinomabb).
  • Ha megpirult a tészta, egy fém tészta szűrőbe tesszük, hogy az összes olaj lecsöpögjön róla, a levesbe így nem kerül olaj.
  • A burgonyát nyersen kockára vágjuk, és hozzáadjuk a tésztához. Meghintjük finoman piros paprikával, és összerázzuk, de NEM KEVERJÜK, nehogy a tészta összetörjön.
  • Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot, 1 kávéskanál köménymagot (de tehetünk bele őrölt köményt is), a zeller zöldjét, 2 db füstölt hús darabot
  • Felengedjük vízzel, és feltesszük főni. Aki szereti, tehet bele cseresznye paprikát is. Ne legyen teljesen tele a fazék, kb. 2 ujjnyi helyet hagyjunk a peremtől.
  • Amikor már a krumpli majdnem megfőtt, hozzáadjuk a karikára vágott lecsó kolbászt, és nagyon óvatosan nem a forrásban lévő lébe, hanem a leves szélén ahol nem forr, beleengedünk minden oldalról 1-1 nyers tojást, személyenként 1 tojást számítva.
  • Nagyon pici lángon főzzük tovább a levesünket kb. még 5-8 percig. Nem szabad kavarni vagy belenyúlni, amíg a tojás fő, hogy szét ne essen. Akkor jó, amikor a kolbász is megfőtt, és a tojás is egyben van, keményre főve.
  • Ha nem lenne elég sós, picit utána lehet sózni.
  • Mikor már teljesen megfőtt minden, belehintjük az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet.
  • Csak 1 percig főzzük, ne tovább.


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések: