Spaghetti alla carbonara.
Hozzávalók:
- 500 g spagetti,penoni rigatti,bucattini,penne lisce,penne rigate,tagliatelle......
- 30 dkg bacon,vagy jó fajta angol szalonna,házi füstölt hasalja szalonna......
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors
- reszelt parmezán ízlés szerinti mennyiség
- 3 tojás
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor opcionális
Elkészítés:
A tésztának felteszünk vizet és amikor forr a víz akkor sózzuk,beletesszük a tésztát és al dente-re főzzük
Egy nagy serpenyőben közben rózsaszínűre pirítjuk a vékony csíkokra vágott bacon húsos szalonnát, // hozzálöttyintjük 1 dl fehérbort és tovább párolom//.
Eközben egy tálban felverünk jó habosra 3 egész tojásnak a sárgáját, és hozzá adjuk a főzőtejszínt.
Ha kifőtt a tészta, beleforgatjuk a kisült bacon szalonnába, majd a tűzről lehúzva az egészre ráöntjük a tojásos keveréket és gyorsan, alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol érje a tésztát. Tányérra szedve reszelt parmezánnal szórjuk meg.
Egy nagyon fontos dolog,figyeljünk oda az arányra mert ha túl sok a tejszínünk akkor túlzottan lucskos lesz az ételünk,ha viszont kevés a tejszín mennyisége akkor meg olyan lesz mint a tojásos tészta,tehát a meleg tésztára rá fő a tojásos keverékünk,az arany közép utat kell megtalálnunk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése