- 50 dkg tészta,mindegy milyen csak tészta legyen...,na jó ne a leveshez való tészta legyen
- gríz,máik nevén búzadara, ízlés szerinti mennyiség,igen jól olvasod.....na jó kb 15-20 dkg...de én imádom a sok grízt a tésztán
- 3 evőkanál zsiradék,vagy olaj
- felteszek a vizet a tésztának,meg sózom és megvárom,hogy felforrjon a forrásban lévő vízbe teszem a tésztást és megfőzöm...de nem elfőzöm
- a grízt a serpenyőbe teszem egy kevés zsiradékkal ..............én jól megpirítom,majd felöntöm vízzel,sózom és pirítom tovább míg fel nem szívja az összes vizet amit rá öntöttem
- a közben megfőtt tésztát kiveszem a főzővízből és jól csepegtetem ,majd uccu neki irány a pirított grízbe és jól össze keverem,ha kell utána sózom....én biztosan
Jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése