Hozzávalók:
- 1,5 kg előfőzött pacal,
- 4 db.nagy fej vöröshagyma,
- 6-8 gerezd fokhagyma,
- 2 evő kanál paprika,
- 1 evő kanál zsír, vagy olaj,
- kés hegynyi bors,
- só,
- 20 dkg sertés velő.
- 1 db.kisebb füstölt főtt sertés csülök
Elkészítés
- A hagymát a zsíron sárgára pirítom, rászórom a paprikát, majd a felcsíkozott pacalt, belekeverem, majd mindig kevés vizet aláöntve, sót belekeverve felteszem főni.
- Mikor félig megpuhult, beleteszem a zúzott fokhagymát és a törött borsot.
- Lassú tűzön puhára párolom,közben hozzá adom a főtt füstölt csülköt,amit előzőleg ki csontoztam
- Mikor szinte teljesen megpuhult, beleteszem a hártyáitól megtisztított velőt és még kb 10 percet főzöm.
- lehet rendes nyers csülökkel is készíteni de akkor először a csülköt babér leveles,fokhagymás,sós vízben elő kell főzni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése