hozzávalók
- 4 szál zeller / halványító zeller szár /
- 3 ek.olíva olaj ,extravergíne
- 3 ek.citrom lé
- só
- őrölt bors
- 50 dkg spenót,természetesen friss,de ha csak fagyasztott van akkor nehogy püré legyen,csak leveles állapotban jó
- 12 dkg parmezán
- 1/2 kk.bors
- 1/4 kk.cayenne-bors
elkészítése
- a zellerszárakat megmosom,vékonyra felszeletelem,meglocsolom olíva olajjal,citrom levet csurgatok rá sózzuk,borsozzuk,majd a spenótleveleket hozzá adjuk,jól össze keverjük
- előmelegítem a sütőt 180 C fokra
- egy tepsit sütőpapírral ki bélelek
- a sajtot egy nagyobb lyukú reszelőn lereszelem,adok hozzá borsot,cayenne-borsot is,és egy kanál segítségével,az előkészített tepsibe teszem , tallér formájúra alakítom
- irány a sütő,kb.12 perc alatt el is készült a sajt ropogós,hagyjuk ki hűlni
- tálaláskor a saláta halom tetejére teszem,és mind be falom
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése