Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 12., szombat

paradicsom krémleves


Hozzávalók 4 főre:

  1. 80 dkg húsos paradicsom
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 1 gerezd fokhagyma
  4. 2 ek.olíva olaj
  5. 1 csokor bazsalikom
  6. 0,5 liter vízben feloldott 1 db zöldségleves kocka
  7. 1 dl. tejszín
  8. só,örölt bors
  9. 1 kk.szerecsen dió őrölve


Elkészítése:


  • A paradicsomokat vízzel leforrázzuk, a héját le szedjük,a húsát kimagozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk
  • A vöröshagymát,és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk,majd olíva olajon a vöröshagymát megpároljuk,a fokhagymát össze préselve adjuk hozzá
  • A paradicsom darabokat hozzáadjuk a "mártásunkhoz",felforraljuk majd fedő anélkül 5 percig pároljuk
  • A bazsalikom csokrot leöblítjük és a leveleket lecsipkedjük róla,tegyünk félre a díszítéshez párdarabot,a többit csíkokra vágjuk és a megpárolt paradicsomhoz adjuk
  • A zöldséglevesünkkel felöntjük a szószt, és 10 percig együtt főzzük tovább
  • Közben a tejszínt habbá verjük és óvatosan a meleg levesbe keverjük
  • Ha kell akkor utána sózzuk és borsozzuk,a szerecsen dió most lép be a képbe,hiszen egy csipetnyivel megszórjuk a művünket tálalás előtt,és díszítjük a bazsalikom levelekkel amiket félre tettünk
  • "vékonyan " halványan pirított kenyeret kínáljunk mellé,olíva olajjal ízesítve

Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések: