Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg húsos paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek.olíva olaj
- 1 csokor bazsalikom
- 0,5 liter vízben feloldott 1 db zöldségleves kocka
- 1 dl. tejszín
- só,örölt bors
- 1 kk.szerecsen dió őrölve
Elkészítése:
- A paradicsomokat vízzel leforrázzuk, a héját le szedjük,a húsát kimagozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk
- A vöröshagymát,és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk,majd olíva olajon a vöröshagymát megpároljuk,a fokhagymát össze préselve adjuk hozzá
- A paradicsom darabokat hozzáadjuk a "mártásunkhoz",felforraljuk majd fedő anélkül 5 percig pároljuk
- A bazsalikom csokrot leöblítjük és a leveleket lecsipkedjük róla,tegyünk félre a díszítéshez párdarabot,a többit csíkokra vágjuk és a megpárolt paradicsomhoz adjuk
- A zöldséglevesünkkel felöntjük a szószt, és 10 percig együtt főzzük tovább
- Közben a tejszínt habbá verjük és óvatosan a meleg levesbe keverjük
- Ha kell akkor utána sózzuk és borsozzuk,a szerecsen dió most lép be a képbe,hiszen egy csipetnyivel megszórjuk a művünket tálalás előtt,és díszítjük a bazsalikom levelekkel amiket félre tettünk
- "vékonyan " halványan pirított kenyeret kínáljunk mellé,olíva olajjal ízesítve
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése