Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg konzervkukorica
- 2 ek.olívaolaj
- 2,5 dl csirke alaplé / ezt leveskockából készíthetjük el a leggyorsabban,vagy a mell csontból némi zöldség hozzáadásával /
- só ízlés szerint
- 1 kk.csípős pirospaprika
- víz a tészta kifőzéséhez
- 40 dkg spegetti
- 3 ek.frissen vágott metélőhagyma / snidling /
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk.A csirkemellet megmossuk a bőrét lehúzzuk és a húst a csontról lefejtük,ezután a húst apró kockára vágjuk.A csontot és a bőrt ne dobjuk el mert ebből elkészíthetjük a csirkealaplét,egy sárgarépa,egy fehérrépa,1/4 zeller,só,és rajt.
A kukorica konzervet kinyitjuk és lecsöpögtetjük a kukoricát.Olajat forrósítunk és aranysárgára pirítjuk a hagymát,hozzá adjuk a húst és tovább pirítjuk őket.Megszórjuk pirospaprikával,sóval,majd hozzá keverjük a kukoricát és felöntjük a csirkealaplével,fedő alatt kis lángon kb.15 percig főzzük illetve pároljuk.A spagettinek felteszünk vizet forrani,forrást követően sózzuk a vizet,majd bele tesszük a spagit és kb.8 perc alatt fogkeményre főzzük
/Al dente /.
Miután a tészta elkészült,lecsöpögtettük és meleg vízzel leöblítettük,azonnal tálaljuk egy előmelegített tálra és a közben elkészült raguval nyakon öntjük,tálaláskor megszorjuk a felaprított metélőhagymával.
Jó étvágyat hozzá...:)))))
Tortellini sajtmártásban,a kép jobb oldálán
Hozzávalók:
- víz a tészta kifőzéséhez
- só
- 50 dkg előre csomagolt húsos tortellini / itthon általában szárított formában lehet kapni /
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek.vaj
- 1 ek.liszt
- 1/2 l.húsleves /leveskockából /
- 1,2 dl száraz fehérbor
- 2,5 dl tejszín
- 1 mk.őrölt fehér bors
- 1 mk.őrölt szerecsendió / esetleg ha van akkor frissen reszelve /
- 20 dkg tejszínes krémsajt,ha nem kapnál akkor itt a recept,hogy hogyan csinálj házilag saját magadnak krémsajtot./ Hozzávalók:
Elkészítés:
A tejszínt szobahőmérsékleten hagyom savanyodni (ez a tejszín frissességétől függően 1-3 nap), majd géz- vagy ritka szövésű zsákocskába öntöm. Aláteszek egy edényt, ami a levét felfogja. Ha már nem csöpög, készen van a krémsajt, amit formába teszek és lefedve tárolom a hűtőszekrényben. Ha a tejszín véletlenül savanyú, így lehet hasznosítani. /
13. 1 csokor turbolya
14. 1 tojásnak a sárgája
Elkészítés:
Felteszünk vizet a tortellininek,sózzuk és pár csepp olajat is teszünk a főző vízbe,hogy a tésztánk ne ragadjon össze,amikor a víz felforrt beletesszük a tortellinit és készre főzzük.
Közben a hagymát megtisztítjuk,kocára vágjuk,vajon üvegesre pároljuk,meghintjük liszttel,aranysárgára pirítjuk és felöntjük a húslevessel.Állandó kevergetés mellett lassan felforraljuk.
Pár perc elteltével hozzá öntjük a bort és a tejszínt,sóval,borssal,szerecsen dióval ízesítjük.Tűzről levéve belekeverjük a krémsajtot és alacsony lángon megolvasszuk.A friss turbolyát megmossuk és apróra vágjuk,majd ezt is hozzá adjuk a mártásunkhoz,ez után csak a tojássárgáját keverjük óvatosan a mártásunkhoz,vissza tűzhelyre és gyenge lángon vissza sűrítjük.A megfőtt tortellinit leszűrjük és a közben elkészült turbolyás sajtmártásba keverjük óvatosan.
Frissen reszelt parmezánnal kínálhatjuk.............
Jó étvágyat hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése