Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 15., kedd

Cukkinivel töltött csirke


Hozzávalók 4 fő részére

tápanyag/adag. 680 Kcal/2860 KJ
81 g fehérje
36 g zsír
18 g szénhidrát


no ettől sem lehet elhízni,tehát ehetik a cukrosok és a fogyósok is


  1. 2 db csirke, egyenként kb 1-1,5 kg
  2. őrölt bors
  3. 4 kk.kakukkfű, szárított
  4. 1,5 száraz zsemle
  5. 1 fej vöröshagyma
  6. 3 gerezd fokhagyma
  7. 2 ek.olaj
  8. 30 dkg cukkini
  9. 1 tojás
  10. és még ha kell akkor olaj és vaj

Elkészítés


  • na ,a csirkéket megfürdetem és előkészítem ,mégpediglen aképpen,hogy jól bedörzsölöm kívül belül a sóval,borssal és a kakukkfűvel
  • közben a sütőt beizzítom 200 C fokra,be melegítem
  • nekilátok a zsemléknek és beáztatom hideg vízben
  • a vörös és a fokhagymát tisztítást követően apróra felvágom,majd forró olajban megfuttatom,az az párolom
  • a cukkiniket megmosom és héjastól durvára reszelem,a hagymához keverem és együtt tovább párolom őket,ezalatt a leve elpárolódik szépen,majd félre rakom hűlni
  • a zsemléket kinyomkodom,összemorzsolom,a tojással,cukkinivel,sóval,borssal és a maradék kakukkfűvel jól össze dolgozom
  • a csirkéket most megvallatom,mert mindegyiket megtöltöm a finom töltelékkel,a hasüregnél lévő nyílást egy oda való zsemle darabbal lezárom,vagy össze varrom,esetleg megpróbálhatjátok fogvájóval össze tűzni,de akkor inkább a hústű
  • gyerünk a lehrbe / sütő /vele ,fogom a tepsit ,ki vajazom és a madarakat a hátukkal lefelé belefektetem,olvasztott vajjal meglocsolom és irány az izzasztó,a sütési idő felénél fordítsuk meg a drágáinkat mert erre maguktól képtelenek lennének,közben többször kenegessük az olvasztott vajjal,majd amikor látjuk,hogy elérte az augusztusi világos barna bőrszínt kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk bent a madarainkat kb 10 percig még a szoliban,hagy pihenjenek


Jó étvágyat hozzá


Nincsenek megjegyzések: