Hozzávalók 4 fő részére
tápanyag/adag. 680 Kcal/2860 KJ
81 g fehérje
36 g zsír
18 g szénhidrát
no ettől sem lehet elhízni,tehát ehetik a cukrosok és a fogyósok is
- 2 db csirke, egyenként kb 1-1,5 kg
- só
- őrölt bors
- 4 kk.kakukkfű, szárított
- 1,5 száraz zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek.olaj
- 30 dkg cukkini
- 1 tojás
- és még ha kell akkor olaj és vaj
Elkészítés
- na ,a csirkéket megfürdetem és előkészítem ,mégpediglen aképpen,hogy jól bedörzsölöm kívül belül a sóval,borssal és a kakukkfűvel
- közben a sütőt beizzítom 200 C fokra,be melegítem
- nekilátok a zsemléknek és beáztatom hideg vízben
- a vörös és a fokhagymát tisztítást követően apróra felvágom,majd forró olajban megfuttatom,az az párolom
- a cukkiniket megmosom és héjastól durvára reszelem,a hagymához keverem és együtt tovább párolom őket,ezalatt a leve elpárolódik szépen,majd félre rakom hűlni
- a zsemléket kinyomkodom,összemorzsolom,a tojással,cukkinivel,sóval,borssal és a maradék kakukkfűvel jól össze dolgozom
- a csirkéket most megvallatom,mert mindegyiket megtöltöm a finom töltelékkel,a hasüregnél lévő nyílást egy oda való zsemle darabbal lezárom,vagy össze varrom,esetleg megpróbálhatjátok fogvájóval össze tűzni,de akkor inkább a hústű
- gyerünk a lehrbe / sütő /vele ,fogom a tepsit ,ki vajazom és a madarakat a hátukkal lefelé belefektetem,olvasztott vajjal meglocsolom és irány az izzasztó,a sütési idő felénél fordítsuk meg a drágáinkat mert erre maguktól képtelenek lennének,közben többször kenegessük az olvasztott vajjal,majd amikor látjuk,hogy elérte az augusztusi világos barna bőrszínt kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk bent a madarainkat kb 10 percig még a szoliban,hagy pihenjenek
Jó étvágyat hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése