Hozzávalók
- 60dkg darált sertés laposka
- 1 db zsemle
- 1dl tej
- 1 db tojás
- 1 kk.majoránna
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 1 kk.reszelt vöröshagyma
- só ízlés szerinti mennyiség
Elkészítése
- a zsemlét beáztatom a tejben,majd jól kifacsarom és a darát húshoz adom a tojással együtt,jól össze dolgozom
- az össze dolgozás közben folyamatosan hozzáadom a többi össze tevőt,a hagymát ,borsot,majorannát,majd sózom és hagyom állni kb 10 percet,hogy az ízek össze érjenek
- a pihentetésnek vége mert a végén elaszom,elő a fasírtot,meg formázom,cipóra,vagy veknire,esetleg az őzgerinc sütőnek a nagyságára
- na most elő az kissé ki zsírozott,olajozott tepsit illetve a formát és neki állok a sütésnek,különben tényleg lehet bármilyen formát használni,hiszen akkor lesz csak igazán különleges a dolog
- a sütést követően hagyom kihűlni majd ki emelem a sütő alkalmatosságból,vékonyra felszeletelem ,majd tálalom
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése