Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 15., kedd

húsos töltött paradicsom


Hozzávalók 4 személyre

  1. 4 db nagyobb paradicsom
  2. 1 csomag újhagyma
  3. 1 ek.olíva olaj / extra vergine/
  4. 40 dkg vegyes darált hús / marha és sertés,vagy csak borjú /
  5. 1 csokor petruska
  6. 1 csokor friss bazsalikom
  7. 1 kk.csípős mustár
  8. 1 ek.zsemlye morzsa /prézli /
  9. 1 db tojás
  10. őrölt bors
  11. 2 ek főzőtejszín
  12. 3 dkg vaj

Elkészítése

  • sütőt 220 c fokra előmelegítem
  • a paradicsomok tetejét levágom,belsejüket kiskanállal kivájom, és kockára vágom,már amennyire lehet
  • az újhagymát tisztítom, és vékony szeletekre vagdosom
  • a darált húst egy nagy serpenyőben némi olaj hozzáadásával egyetemben erős lángon addig pirítom amíg szét nem morzsolódik és nem kap egy sötétebb színt
  • ekkor az felkockázott paradicsom felét hozzáadom és felfőzőm amíg a paradicsom levet nem ereszt,és be nem sűrűsödik,majd félre teszem és hagyom egy kicsit hűlni
  • a zöldfűszereket megmosom,majd apróra vagdosom és a mustárral,zsemlyemorzsával,tojással együtt a darált húshoz adom,sózom borsozom majd összekeverem
  • a kivájt paradicsomokat egy tűzálló tálba "ültetem",a húskeverékkel megtöltöm,a maradék paradicsom kockákat a főzőtejszínnel összekeverem és a tál aljába öntöm,még itt is fűszerezek egy kicsit,a tetejére vajat morzsolok és zsutty a sütőbe kb 25 perc és varázslatos előételünk,de ha úgy tetszik akkor vacsora

Jó étvágyat...:)))))

Nincsenek megjegyzések: