Hozzávalók 4 személyre
- 4 db nagyobb paradicsom
- 1 csomag újhagyma
- 1 ek.olíva olaj / extra vergine/
- 40 dkg vegyes darált hús / marha és sertés,vagy csak borjú /
- 1 csokor petruska
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 kk.csípős mustár
- 1 ek.zsemlye morzsa /prézli /
- 1 db tojás
- só
- őrölt bors
- 2 ek főzőtejszín
- 3 dkg vaj
Elkészítése
- sütőt 220 c fokra előmelegítem
- a paradicsomok tetejét levágom,belsejüket kiskanállal kivájom, és kockára vágom,már amennyire lehet
- az újhagymát tisztítom, és vékony szeletekre vagdosom
- a darált húst egy nagy serpenyőben némi olaj hozzáadásával egyetemben erős lángon addig pirítom amíg szét nem morzsolódik és nem kap egy sötétebb színt
- ekkor az felkockázott paradicsom felét hozzáadom és felfőzőm amíg a paradicsom levet nem ereszt,és be nem sűrűsödik,majd félre teszem és hagyom egy kicsit hűlni
- a zöldfűszereket megmosom,majd apróra vagdosom és a mustárral,zsemlyemorzsával,tojással együtt a darált húshoz adom,sózom borsozom majd összekeverem
- a kivájt paradicsomokat egy tűzálló tálba "ültetem",a húskeverékkel megtöltöm,a maradék paradicsom kockákat a főzőtejszínnel összekeverem és a tál aljába öntöm,még itt is fűszerezek egy kicsit,a tetejére vajat morzsolok és zsutty a sütőbe kb 25 perc és varázslatos előételünk,de ha úgy tetszik akkor vacsora
Jó étvágyat...:)))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése