- 1kg liszt
- 2 db tojás
- 1 evőkanál ecet
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál zsír
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 50 dkg tepertő darálva
Elkészítés
- a lisztet egy keverő tálba szitálom,hozzá adom a zsírt,1 db tojást,ecetet,sózom
- közbe az élesztőt a tejben felfuttatom,és hozzá adom a keverő tálban előkészített alapanyagokhoz
- erőteljes mozdulatokkal jól össze gyúrom,rétestészta jellegűnek kell lennie,pontosabban rétestésztát gyúrok
- kinyújtom és meg kenem a tepertő krémmel,majd ráhajtom a tésztát
- a hajtogatást 30 percenként 3x megismétlem,a hajtogatás közben mindig langyos helyen pihentetem a tésztát
- a harmadik hajtogatást követő pihentetés után kb.0,5 cm illetve max.1,00 cm vastagra ki nyújtom a tésztát
- a szaggatást megelőzően egy éles késsel berácsozom a tészta tetejét,
majd egy közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatom a pogácsákat,tetejüket tojássárgájával meg kenem és zsupsz az előmelegített sütőbe,200-230 C
- kb 25 perc alatt készre sütöm
Jó étvágyat hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése