Hozzávalók:
- 1 egész kb. 80 dkg fejes káposzta
- 1 zsacskó 50 dkg fodros vagy csavart (durum) tészta
- kb. 1 evőkanál cukor
- só ízlés szerinti mennyiség
- 3-4 evőkanál olaj vagy ennek megfelelő zsír
- frissen őrölt fekete bors
- a káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk, daraboljuk,alma reszelőn reszeljük,zsülienre vágjuk,sózzuk és kb.15-20percig állni hagyjuk,hogy levet eresszen,ezt követően jól kinyomkodjuk és félre tesszük
- egy nagyobb edényben a cukrot megkaramellizáljuk,hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát és alapos kevergetéssel megpirítjuk,ne féljünk a pirítástól, mert ettől függ az ételünk igazi finom íze,ez a mutatvány kb.20 percet vesz el az időnkből
- egy nagyobb fazékban vizet forralunk a tésztának és benne ki főzzük a tésztánkat,főzést követően a tésztát leszűrjük jól lecsepegtetjük,majd hozzá adjuk a káposztához,ízlés szerint borsozzuk és ha kell utána sózzuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése