Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 8., kedd

káposztás cvekedli


Hozzávalók:

  • 1 egész kb. 80 dkg fejes káposzta
  • 1 zsacskó 50 dkg fodros vagy csavart (durum) tészta
  • kb. 1 evőkanál cukor
  • só ízlés szerinti mennyiség
  • 3-4 evőkanál olaj vagy ennek megfelelő zsír
  • frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:

  • a káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk, daraboljuk,alma reszelőn reszeljük,zsülienre vágjuk,sózzuk és kb.15-20percig állni hagyjuk,hogy levet eresszen,ezt követően jól kinyomkodjuk és félre tesszük
  • egy nagyobb edényben a cukrot megkaramellizáljuk,hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát és alapos kevergetéssel megpirítjuk,ne féljünk a pirítástól, mert ettől függ az ételünk igazi finom íze,ez a mutatvány kb.20 percet vesz el az időnkből
  • egy nagyobb fazékban vizet forralunk a tésztának és benne ki főzzük a tésztánkat,főzést követően a tésztát leszűrjük jól lecsepegtetjük,majd hozzá adjuk a káposztához,ízlés szerint borsozzuk és ha kell utána sózzuk
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: