Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 4., péntek

Zöldséges-tésztás egytálételek

Tésztás ratatouille,a kép bal oldalán

Hozzávalók:


  1. 1 db nagyobb padlizsán
  2. 25 dkg zöld paprika, de nem erős
  3. 30 dkg cukkini
  4. 2 nagy fej vöröshagyma
  5. 3 gerezd fokhagyma
  6. 4 ek.olívaolaj
  7. 2 tk.édes-nemes őrölt paprika
  8. 2 tk.vegeta /ételízesítő /
  9. 1 mk.cayenne bors / őrölt /
  10. 1 ek.apróra vágott bazsalikom / jó a szárított is /
  11. 50 dkg paradicsom
  12. 25 dkg korpás fusilli / orsó tészta/
  13. víz a tészta kifőzéshez
  14. 20 dkg parmezán sajt, ízlés szerint
  15. metélő hagyma ízlés szerint
Elkészítése:

A padlizsánt meghámozzuk,a cukkinit azt nem muszáj hámozni ,megmossuk és kockára vágjuk őket.
A zöldpaprikát félbevágjuk,kimagozzuk,megmossuk és hosszába vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát,fokhagymát megtisztítjuk majd kockára vágva olajon,üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a zöldségeket,a bazsalikom felét és a többi fűszert.Fedő alatt 15 percig pároljuk.A paradicsomot forró vízbe mártjuk,lehéjazzuk,kockára vágjuk és a többi zöldséghez adjuk.
További 5 percig pároljuk.
A tésztát bő,lobogó forró sós vízben,kb. 8 perc alatt,fogkeményre kifőzzük
/ AL DENTE /,leszűrjük,lecsepegtetjük.Összekeverjük a készre párolt zöldségekkel,megszórjuk a maradék bazsalikommal,a frissen vágott metélőhagymával és a frissen reszelt parmezán sajttal.

Jó étvágyat!

Korpás tészta csípős raguval,a kép jobb oldalán.


Hozzávalók:

  1. 25 dk zöld paprika
  2. 2 fej vöröshagyma
  3. 3 gerezd fokhagyma
  4. kb.6 evőkanál olívaolaj
  5. 50 dkg cukkíni
  6. 50 dkg paradicsom
  7. ételízesítő, ízlés szerinti mennyiség
  8. frissen őrölt fekete bors,ízlés szerinti mennyiség
  9. 25 dkg korpás orsótészta / fusilli /
  10. víz a tészta kifőzéséhez
  11. 2 pár debreceni,vagy 4 pár virsli
  12. 1 tk.őrölt édes paprika
  13. 2 késhegynyi őrölt chilipaprika
  14. 3 ek.frissen vágott metélőhagyma
Elkészítése:
A zöldpaprikát félbevágjuk,kimagozzuk,megmossuk és vékony metéljük vágjuk.
A hagymát,fokhagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk és olajon üvegesre pároljuk és hozzá adjuk a paprika csíkokat.A cukkínit megmossuk,kockára vágjuk és hozzá adjuk a hagymához.
Lobogó forró vízbe tesszük a paradicsomokat egy pá percig,majd kiszedjük és le héjazzuk,VIGYÁZNI NEM MEG FŐZNI A PARADICSOMOKAT!!!
Miután lehéjaztuk a paradicsomokat,kocára vágjuk és a többi zöldséghez adjuk és fűszerezzük,kb 15 perc alatt készre pároljuk a többi hozzávalóval együtt.
Felteszünk egy fazékban vizet és felforraljuk,majd sózzuk és beletesszük a tésztát,kb 8 perc alatt fog keményre főzzük / al dente /,leszűrjük,lecsepegtetjük.
A kolbász féleségeket karikára vágjuk és a kétféle őrölt paprikával együtt a raguba keverjük.Össze pároljuk, majd az előmelegített tálaló tálba készített tésztánkra öntjük a ragut,meghintjük a frissen vágott össze aprított metélőhagymával.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: