Hozzávalók:
- 1 db nagyobb padlizsán
- 25 dkg zöld paprika, de nem erős
- 30 dkg cukkini
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek.olívaolaj
- 2 tk.édes-nemes őrölt paprika
- 2 tk.vegeta /ételízesítő /
- 1 mk.cayenne bors / őrölt /
- 1 ek.apróra vágott bazsalikom / jó a szárított is /
- 50 dkg paradicsom
- 25 dkg korpás fusilli / orsó tészta/
- víz a tészta kifőzéshez
- só
- 20 dkg parmezán sajt, ízlés szerint
- metélő hagyma ízlés szerint
A padlizsánt meghámozzuk,a cukkinit azt nem muszáj hámozni ,megmossuk és kockára vágjuk őket.
A zöldpaprikát félbevágjuk,kimagozzuk,megmossuk és hosszába vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát,fokhagymát megtisztítjuk majd kockára vágva olajon,üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a zöldségeket,a bazsalikom felét és a többi fűszert.Fedő alatt 15 percig pároljuk.A paradicsomot forró vízbe mártjuk,lehéjazzuk,kockára vágjuk és a többi zöldséghez adjuk.
További 5 percig pároljuk.
A tésztát bő,lobogó forró sós vízben,kb. 8 perc alatt,fogkeményre kifőzzük
/ AL DENTE /,leszűrjük,lecsepegtetjük.Összekeverjük a készre párolt zöldségekkel,megszórjuk a maradék bazsalikommal,a frissen vágott metélőhagymával és a frissen reszelt parmezán sajttal.
Jó étvágyat!
Korpás tészta csípős raguval,a kép jobb oldalán.
Hozzávalók:
- 25 dk zöld paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kb.6 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg cukkíni
- 50 dkg paradicsom
- ételízesítő, ízlés szerinti mennyiség
- frissen őrölt fekete bors,ízlés szerinti mennyiség
- 25 dkg korpás orsótészta / fusilli /
- só
- víz a tészta kifőzéséhez
- 2 pár debreceni,vagy 4 pár virsli
- 1 tk.őrölt édes paprika
- 2 késhegynyi őrölt chilipaprika
- 3 ek.frissen vágott metélőhagyma
A zöldpaprikát félbevágjuk,kimagozzuk,megmossuk és vékony metéljük vágjuk.
A hagymát,fokhagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk és olajon üvegesre pároljuk és hozzá adjuk a paprika csíkokat.A cukkínit megmossuk,kockára vágjuk és hozzá adjuk a hagymához.
Lobogó forró vízbe tesszük a paradicsomokat egy pá percig,majd kiszedjük és le héjazzuk,VIGYÁZNI NEM MEG FŐZNI A PARADICSOMOKAT!!!
Miután lehéjaztuk a paradicsomokat,kocára vágjuk és a többi zöldséghez adjuk és fűszerezzük,kb 15 perc alatt készre pároljuk a többi hozzávalóval együtt.
Felteszünk egy fazékban vizet és felforraljuk,majd sózzuk és beletesszük a tésztát,kb 8 perc alatt fog keményre főzzük / al dente /,leszűrjük,lecsepegtetjük.
A kolbász féleségeket karikára vágjuk és a kétféle őrölt paprikával együtt a raguba keverjük.Össze pároljuk, majd az előmelegített tálaló tálba készített tésztánkra öntjük a ragut,meghintjük a frissen vágott össze aprított metélőhagymával.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése