- 2 dl.tej
- 1 kávéskanálnyi cukor
- 2 dkg élesztő
- 35 dkg rétesliszt
- 20dkg darált tepertő
- 2 db tojás
- 1,5 dl.tejföl
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése
- az összetevőket a tejen és az élesztőn kívül,egy keverő tálba teszem
- az élesztőt a langyos tejbe teszem némi cukorral együtt, és felfuttatom,majd ezt követően az elkészített alapanyagokhoz öntöm
- erőteljes mozdulatokkal össze keverem,össze gyúrom,végül öntök hozzá egy evő kanálnyi olajat
- cipót formázok belőle és ki teszem a lisztezett gyúródeszkára,vagy egy másik tálba amit előtte ki lisztezek,majd letakarva hagyom hogy megkeljen,persze azt mondanom sem kell ugye,hogy a kelesztés az langyos helyen történjék,ha nem megfelelő a hőmérséklet akkor jó sokáig várhatjuk a tészta megkelését,na persze ha valaki rá ér...akkor az rá ér........nem?
- na szóval a kelesztés az 1,5 óráig tart kb.
- a kelesztést követően,lisztezett nyújtó deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom,éles késsel berácsozom,és egy közepes szájú pohárral,vagy a pogácsa szaggatóval kiszaggatom a tésztát
- tepsibe rakom,tojással megkenem,de még a tepsiben is hagyom egy 10percet kelni
- irány a "krematórium" sütő,amit már előzőleg be melegítettem 200-230 C -ra,nem elégetni csak szép világos barnára megsütni
bab levessel is isteni a cuccos...............
Jó étvágyat hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése