Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. november 28., hétfő

tepertős pogácsa egyszerűen

Hozzávalók

  1. 2 dl.tej
  2. 1 kávéskanálnyi cukor
  3. 2 dkg élesztő
  4. 35 dkg rétesliszt
  5. 20dkg darált tepertő
  6. 2 db tojás
  7. 1,5 dl.tejföl
  8. őrölt bors
  9. 1 evőkanál olaj


Elkészítése

  • az összetevőket a tejen és az élesztőn kívül,egy keverő tálba teszem
  • az élesztőt a langyos tejbe teszem némi cukorral együtt, és felfuttatom,majd ezt követően az elkészített alapanyagokhoz öntöm
  • erőteljes mozdulatokkal össze keverem,össze gyúrom,végül öntök hozzá egy evő kanálnyi olajat
  • cipót formázok belőle és ki teszem a lisztezett gyúródeszkára,vagy egy másik tálba amit előtte ki lisztezek,majd letakarva hagyom hogy megkeljen,persze azt mondanom sem kell ugye,hogy a kelesztés az langyos helyen történjék,ha nem megfelelő a hőmérséklet akkor jó sokáig várhatjuk a tészta megkelését,na persze ha valaki rá ér...akkor az rá ér........nem?
  • na szóval a kelesztés az 1,5 óráig tart kb.
  • a kelesztést követően,lisztezett nyújtó deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom,éles késsel berácsozom,és egy közepes szájú pohárral,vagy a pogácsa szaggatóval kiszaggatom a tésztát
  • tepsibe rakom,tojással megkenem,de még a tepsiben is hagyom egy 10percet kelni
  • irány a "krematórium" sütő,amit már előzőleg be melegítettem 200-230 C -ra,nem elégetni csak szép világos barnára megsütni

bab levessel is isteni a cuccos...............

Jó étvágyat hozzá

Nincsenek megjegyzések: