Hozzávalók 4 adaghoz
tápérték/adag: 720 kcal/3020 KJ
85 g fehérje
35 g zsír
1 g szénhidrát
amint látható a tápérték/adagból, ezt az ételt is nyugodtan fogyaszthatják a cukorbetegek és a diétázók
- 1 nagy citrom
- 1 kk.szárított oregáno
- rozmaring, igény szerinti mennyiség
- kakukkfű,szintén igény szerinti mennyiség
- 1/4 kk.durvára őrölt fekete bors
- 4 dkg vaj
- 1 egész konyha kész csirke kb.1-1,5 kg.
- só
Elkészítése
- a citromot megmossuk és a héjából egy kiskanálnyit lereszelünk,félbe vágjuk és a levét kinyomjuk
- egy kis lábosba tegyük bele a vajat a zöld fűszerekkel , citrom levével,és a lereszelt citrom héjjal együtt addig főzzük amíg a vaj el nem olvad,sózzuk,borsozzuk
- a madarunkat kívül belül megtisztítjuk,szárazra töröljük és a vajas fűszerkeverékkel minden hol jól bekenjük,majd tegyük egy kicsit a hűtőbe,hogy jól összeérjenek az ízek,beivódjon a csirke húsába
- ha le telt a várakozási idő,akkor most fogjunk egy tepsit és fektessük bele a madarunkat a mellével lefelé,toljuk a sütőbe és 200 C fokon adjunk a lelkének,néha néha locsoljuk meg a saját levével és süssük jó ropogósra a madarat
Jó étvágyat hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése