Ezt a fajta ételt nagyon kedveli az egész családunk,ezért gyakran van az asztalunkon.Ami számomra igazán megkapó ebben a zöldséges csodában,hogy szinte bármilyen friss esetleg mirelit zöldségek egyvelegéből meglehet csinálni,valamint az sem elhanyagolható szempont,hogy igazán egészséges étel.
Hozzávalók:
- 1/2 fej kínai kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- só
- szója olaj, a sötét fajta
- 2 - 4 db sárgarépa
- 1/2 zeller
- 1 - szál halványító zeller szál,de használható a zeller zöldje is
- 1 közepes cukkini
- 1- kisebb padlizsán
- 1 db.kaliforniai húsos paprika
- 1/2 szál póré hagyma
- 1/2 fej édes káposzta
- 1 kisebb fehérrépa
- 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
- kb 6-8 dl. víz a pároláshoz
- 15 dkg thai rizs, köretnek,persze az itt megjelölt dkg.adag az változhat igény szerint
- A BURGONYA NEM EHHEZ AZ ÉTELHEZ VAN!!!!
- A hozzávaló zöldségeket alaposan megmossuk,majd a tisztítást követően mindet a megfelelő nagyságúra darabolunk illetve vágunk.
- A Wokban olajat hevítünk,először a sárgarépa csíkokat a fehérrépával együtt tegyük a forró olajba,párperc elteltével mehet mellé a zeller,hozzáadunk 2dl.vizet ,lefedjük, 2-3,percig magas hő fokon pároljuk,jöhet a káposzta,kis idő elteltével a cukkini és padlizsán darabok,és a póréhagyma a paprikával együtt,legvégül a vöröshagyma darabok a kínai kellel együtt,jöhet a sózás,de óvatosan mert a szójaszósz is sós.Állandóan rázogassuk és folyamatosan magas hőfokon tartsuk a Wokkot mert csak így érjük el a kívánt sikert.
- Amikor kellőképpen megpuhultak ,de még jó ropogósak, ekkor jöhet a szója szósz amit előtte az étkezési keményítővel és víz hozzáadásával csomómentesre kevertem,ezzel érem el azt az érdekes "ragacsos"hatást.
- Egy edénybe vizet forralunk a rizsnek,sózd meg a vizet,de figyelj oda a víz mennyiségére,mert csak annyi vizet kell forralni amennyi éppen csak ellepi a rizs mennyiségünket,ez kb.mindig a rizs adag kétszerese dl.-ben,ha több vizet teszel rá akkor elfől,szét fől,ha kevesebbet akkor meg sült rizs lesz
1 megjegyzés:
Nagyon guszta!!!
Egyszer próbáld ki egy pár vargányával és egy kevés rókagombával is!! Isteni!!!
Még sok ilyet!!!
Megjegyzés küldése