Sajttekercs
ezt a finomságot is köszönjük M-né.Sz.Andrea
Hozzávalók (1 rúdhoz):
15 dkg Edami sajt, 1 Camping tömlős sajt, 10 dkg vaj, 15 dkg szeletelt sonka, 2 kisebb csemege uborka, 1 szál újhagyma
Az Edami sajtot gőz fölött folyósra olvasztjuk. Amíg a sajt puhul, elkészítjük a tölteléket: a Camping sajtot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott uborkát és hagymát.
Az olvasztott Edami sajtot sodrófával vékonyra nyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra. Mikor kihűlt, rákenjük a tölteléket és befedjük a sonkaszeletekkel. Feltekerjük, mint a bejglit, alufóliába csomagolva a hűtőben hűtjük legalább 2 órát. Vékony szeletekre vágva tálaljuk, akár pirítós mellé, akár magában.
:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése