Hozzávalók
- egy egész filézett csirkemell,ez ugye kettő darab
- 20 dkg friss spenót,mangold,római saláta......
- 2 gerezd fokhagyma
- oliva olaj
- frissen őrölt fekete bors,és szerecsendió
- só
- 10 dkg ricotta
Elkészítés
- a csirkemell filéket óvatosan félbe vágom de nem teljesen,csak jó mélyen bevágok a késsel,majd széjjel hajtom az így "ketté" vágott filéket,jó nagyok lettek,de kell is a töltelék végett
- a fokhagymát tisztítom,apróra vágom
- olajt hevítek,mehet a fokhagyma,majd a tisztított spenót,csak annyi időre amíg éppen csak össze esik,nem kéretik szét főzni,nem erről szól a dolog,no most jöhet a ricotta is bele,így kevergetve párolgatom egy párpercig
- közben ízlésnek megfelelően fűszerezem,szerecsendióval,sóval,borssal.....el is készült a tölteléknek való,félre teszem
- az előre elkészített filéket kissé ki klopfolom,sózom,és megtöltöm a közben meghűlt ricottás spenóttal
- mindig csak a hús egyik végébe halmozom a tölteléket,hogy könnyen feltudjam göngyölni
- hús megtöltve,jöhet a göngyölés
- én úgy tanultam anyutól,hogy magamtól elindulván előre a konyha fal felé göngyölöm a húst,most is így tettem..........meg is csináltam,most ha szükséges akkor fogvájókkal össze tűzöm a hústegy nyeles lábosban ami kb 2 liter,felteszem a vizet forrani,igen a rizsnek,a víz mennyisége 3 x annyi legyen mint a rizs mennyisége
- egy serpenyőbe némi olivát és vajat teszek,majd teljesen felforrósítom,ebbe a forró "zsiradékban"a gönyölt cuccos minden oldalán hirtelen megpirítom,ezzel gátolván meg az értékes ízek,zamatok sütésközbeni elszökését
- ez is meg van még sincsen este
- máris át teszem a göngyölteket egy kisméretű tepsiben,és 200 C -re előmelegített sütőben szép pirosra sütöm
- közben a föző víz is felforrt,sózom,mehet bele a basmati rizs,lefedem,és kb.15 perc alatt készre párolom
- ez alatt az idő alatt szépen meghűlt a göngyöltem,amit fel is szeleteltem,tányérra raktam,mellé került a rizs,és díszítettem..........
Jó étvágyat:)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése