Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. július 27., péntek

Csőben sült padlizsán----Parmigiana di melanzane

Hozzávalók

  • 1 kg padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 levél bazsalikom (friss)
  • 1 kg paradicsom
  • 5-6 ek extra szűz olíva olaj
  • 10-15 dkg liszt
  • 25 dkg mozzarella
  • 15 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 4 ek extra szűz olíva olaj
  • 3-4 csipet só
  • 3-4 csipet bors (őrölt)

Elkészítés

Mossuk meg a padlizsánt. Vágjuk félbe a padlizsánt hosszában és szeleteljük hosszában 1 cm vastagságú szeletekre. Sózzuk be és hagyja állni egy órát. Nyomkodjuk ki a padlizsánt és töröljük szárazra. Tisztítsuk meg a fokhagymát és zúzzuk össze. Aprítsuk fel a bazsalikomot. Forrósítsuk fel az olíva olajat egy nagyobb serpenyőben és pároljuk meg benne a fokhagymát és a bazsalikomot. Húzzuk le a paradicsom héját és vágjuk apróra. Adjuk a paradicsomot a fokhagymához és lassú tűzön 20 percig pároljuk. Sózzuk, borsózzuk. Forrósítsunk olajat egy másik serpenyőben. Forgassuk meg a padlizsánszeleteket lisztben és süssük az olajban addig, ameddig színt kapnak. Itassuk fel róluk az olajat. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Karikázzuk fel a mozzarellát. Rakjuk le egymás mellé a padlizsánt egy hőálló tálban, locsoljuk meg a paradicsomszósszal és tegyük a tetejére a mozzarellakarikákat. Szórjuk meg reszelt parmezánnal és tegyük a sütőbe. Süssük a padlizsánt 35-40 percig. Langyosan tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: