Hozzávalók
- 1 kg padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 levél bazsalikom (friss)
- 1 kg paradicsom
- 5-6 ek extra szűz olíva olaj
- 10-15 dkg liszt
- 25 dkg mozzarella
- 15 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 4 ek extra szűz olíva olaj
- 3-4 csipet só
- 3-4 csipet bors (őrölt)
Elkészítés
Mossuk meg a padlizsánt. Vágjuk félbe a padlizsánt hosszában és szeleteljük hosszában 1 cm vastagságú szeletekre. Sózzuk be és hagyja állni egy órát. Nyomkodjuk ki a padlizsánt és töröljük szárazra. Tisztítsuk meg a fokhagymát és zúzzuk össze. Aprítsuk fel a bazsalikomot. Forrósítsuk fel az olíva olajat egy nagyobb serpenyőben és pároljuk meg benne a fokhagymát és a bazsalikomot. Húzzuk le a paradicsom héját és vágjuk apróra. Adjuk a paradicsomot a fokhagymához és lassú tűzön 20 percig pároljuk. Sózzuk, borsózzuk. Forrósítsunk olajat egy másik serpenyőben. Forgassuk meg a padlizsánszeleteket lisztben és süssük az olajban addig, ameddig színt kapnak. Itassuk fel róluk az olajat. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Karikázzuk fel a mozzarellát. Rakjuk le egymás mellé a padlizsánt egy hőálló tálban, locsoljuk meg a paradicsomszósszal és tegyük a tetejére a mozzarellakarikákat. Szórjuk meg reszelt parmezánnal és tegyük a sütőbe. Süssük a padlizsánt 35-40 percig. Langyosan tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése