Hozzávalók
- 8-10 ek extra szűz olíva olaj
- 1 ek kapribogyó (ecetes)
- 1 ek paradicsom sűrítmény
- 5 dkg aprított petrezselyemzöld
- 5 dkg kenyérbél vagy morzsa
- 5 dkg szardella (olajos)
- 10 ml ecet
- 2 db főtt tojás sárgáját
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Mossuk meg a petrezselymet, az alsó leveleit szedjük le. A szardellákat mossuk meg. A petrezselymet, a fokhagymát, a szardellát, a kapribogyót és az enyhén ecetes kenyérbelet (vagy morzsát) félkörű késsel vágjuk nagyon apróra. Tegyük a keveréket egy edénybe és addig keverjük olajjal, amíg egy kb. tejföl sűrűségű masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a két tojás sárgáját (ha szeretjük). A főtt tojás fehérjében jól mutat a zöld mártás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése