A töltelék hozzávalói
- 1-3 db cukkini
- 2 db sárgarépa
- 1 db tojás
- 2 db szikkadt zsemle
- só
- őrölt fekete bors
- oliva olaj
- őrölt bors
- 1 fej vöröshagyma,és egy fej fokhagyma,a fokhagymából a zöldbabhoz is teszek,hiszen egy egész fej az kissé sok lenne a töltelékbe
És persze a csirke, mint megtöltendő áldozat,a csirkét folyóvízzel átmosom!!!!!
Párolt zöldbab hozzávalói
Elkészítés
- minden alapanyagot megtisztítok,és megmosom
- a cukkinit meghámozom,majd kockákra vágom.....mekkorára,hát ne egy 20x20 cm falat legyen az a kocka,természetesen emberi léptékkel számolva kb 4x4 cm kis kockák legyenek
- a sárga répát szintén meghámozom,majd ezt is kockákra vágom
- vöröshagymát is kockákra vágom a tisztítást követően
- a zsemléket beáztatom,vízbe,borba,tejbe,attól függ milyen íz hatást akarok elérni,most csak vízben áztatom a zsemléket
- olajat hevítek,majd jöhet, az aprított hagyma,illetve a fokhagyma, és minden további hozzávaló zöldség egyszerre így pirítom őket egy párpercig,sózom,és az általam kreált/ szárított paprika,szárított bazsalikom,vagy ha van akkor friss,persze azt felaprítva,szárított,és őrölt fokhagyma,szárított oregáno,tengeri só / fűszer keverékkel megszórom,most jöhet egy kis őrölt bors,és nem párolom sokáig hiszen a csirke belsejében bőven lesz idő a párolódásra
- közben a zsemlékből jól kifacsarom a vizet,hozzá adom az időközben megpirított zöldséget,az egy darab tojást,és utána ízesítem ha kell,a kezemmel jól össze keverem,mintha fasírtot csinálnék,ha összeállt a massza akkor jöhet a töltés
- megfogom a jószágot,és a mellüregébe töltök a "masszából",amennyiben sok lenne a "massza",úgy a csirke bőre alá is töltök a zöldséges töltelékből,a töltés végeztével,fogvájók segítségével bezárom a mellüreget
- jöhet a sütés,a sütőt 160 C fokra előmelegítettem,beleteszem a tepsibe a töltött csirkét,de előtte aláöntök némi olivát,és 1 dl. vizet,majd egy sütőpapírral letakarom a csirkét,és készre sütöm
- el is készült........íme..........
A zöldbab elkészítése
- a zöldbabot megmosom,végeit levagdosom,és még egyszer leöblítem
- fokhagymát megtisztítom,felaprítom
- olajat hevítek egy magas falú serpenyőben,ha kellő hőmérsékletet elérte akkor jöhet a fokhagyma,amit gyorsan megpárolok,és máris rakom rá a zöldbabot,rá öntöm a fehérbort,vizet sózom,borsozom,hagyom hogy a bor alkohol tartalma elpárolódjon,majd lefedve párolom őket közepes lángon,ha úgy látom,hogy sok levet engedett a zöldbab,vagy túl sok folyékony összetevőt adtam hozzá,akkor leveszem a fedőt és és kissé emelem a hőfokot az edény alatt,és hagyom elpárolódni a felesleges folyadék mennyiséget
- no ez is elkészült..tálalás,és ..............Jó étvágyat hozzá:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése