Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. július 12., csütörtök

Cukkinival-sárgarépával-töltött csirke,fokhagymás oliva olajon fehérborban párolt zöldbabbal

szóval ez csak úgy lett,...........még a hét elején vettem a cukkinit,a zöldbabot,és a csirkét,és azon törtem a fejemet,hogy mit is lehetne készíteni ezekből a hozzávalókból,eszembe jutott egy paradicsomos-fokhagymás-bazsalikomos sült csirke változat,de akkor már megint roston süssem a cukkinit,és mi lesz a zöldbabbal,és a drága passatámat "pazaroljam"el,no szóval menet közben alakult ki ez az étel kreáció ,most már kezdem érteni a szakácsokat,hát nem egyszerű az életük...




A töltelék hozzávalói
  1. 1-3 db cukkini
  2. 2 db sárgarépa
  3. 1 db tojás
  4. 2 db szikkadt zsemle

  5. őrölt fekete bors
  6. oliva olaj
  7. őrölt bors
  8. 1 fej vöröshagyma,és egy fej fokhagyma,a fokhagymából a zöldbabhoz is teszek,hiszen egy egész fej az kissé sok lenne a töltelékbe

És persze a csirke, mint megtöltendő áldozat,a csirkét folyóvízzel átmosom!!!!!

Párolt zöldbab hozzávalói

  1. 50 dkg zöldbab
  2. 3 gerezd fokhagyma
  3. oliva olaj
  4. 1 dl száraz fehér bor,ez volt a frigoban
  5. 1 dl víz

Elkészítés

  • minden alapanyagot megtisztítok,és megmosom
  • a cukkinit meghámozom,majd kockákra vágom.....mekkorára,hát ne egy 20x20 cm falat legyen az a kocka,természetesen emberi léptékkel számolva kb 4x4 cm kis kockák legyenek
  • a sárga répát szintén meghámozom,majd ezt is kockákra vágom
  • vöröshagymát is kockákra vágom a tisztítást követően
  • a zsemléket beáztatom,vízbe,borba,tejbe,attól függ milyen íz hatást akarok elérni,most csak vízben áztatom a zsemléket
  • olajat hevítek,majd jöhet, az aprított hagyma,illetve a fokhagyma, és minden további hozzávaló zöldség egyszerre így pirítom őket egy párpercig,sózom,és az általam kreált/ szárított paprika,szárított bazsalikom,vagy ha van akkor friss,persze azt felaprítva,szárított,és őrölt fokhagyma,szárított oregáno,tengeri só / fűszer keverékkel megszórom,most jöhet egy kis őrölt bors,és nem párolom sokáig hiszen a csirke belsejében bőven lesz idő a párolódásra
  • közben a zsemlékből jól kifacsarom a vizet,hozzá adom az időközben megpirított zöldséget,az egy darab tojást,és utána ízesítem ha kell,a kezemmel jól össze keverem,mintha fasírtot csinálnék,ha összeállt a massza akkor jöhet a töltés
  • megfogom a jószágot,és a mellüregébe töltök a "masszából",amennyiben sok lenne a "massza",úgy a csirke bőre alá is töltök a zöldséges töltelékből,a töltés végeztével,fogvájók segítségével bezárom a mellüreget
  • jöhet a sütés,a sütőt 160 C fokra előmelegítettem,beleteszem a tepsibe a töltött csirkét,de előtte aláöntök némi olivát,és 1 dl. vizet,majd egy sütőpapírral letakarom a csirkét,és készre sütöm
  • el is készült........íme..........

A zöldbab elkészítése

  • a zöldbabot megmosom,végeit levagdosom,és még egyszer leöblítem
  • fokhagymát megtisztítom,felaprítom
  • olajat hevítek egy magas falú serpenyőben,ha kellő hőmérsékletet elérte akkor jöhet a fokhagyma,amit gyorsan megpárolok,és máris rakom rá a zöldbabot,rá öntöm a fehérbort,vizet sózom,borsozom,hagyom hogy a bor alkohol tartalma elpárolódjon,majd lefedve párolom őket közepes lángon,ha úgy látom,hogy sok levet engedett a zöldbab,vagy túl sok folyékony összetevőt adtam hozzá,akkor leveszem a fedőt és és kissé emelem a hőfokot az edény alatt,és hagyom elpárolódni a felesleges folyadék mennyiséget
  • no ez is elkészült..tálalás,és ..............Jó étvágyat hozzá:))))

Nincsenek megjegyzések: