Hozzávalók 80 dkg habtejszin 25 ml tej 20 dkg cukor 1.2 dkg zselatinlap 15 dkg porcukor Elkészítés Készítsük el a karamellt, oly módon, hogy lassú tűzön a porcukrot és fél pohár vizet addig főzünk amíg, nem karamellizálódik azaz barna színű nem lesz. Kis formákba (pl. Muffin) öntsük a karamellt és az oldalát is bekenjük. A zselatinlapokat puhítsuk meg hideg vízben. Egy lábasba öntsük bele a (nem habbá vert) tejszínt, a tejet és a cukrot. A tejszínes keveréket lassú tűzön kb. 15 percig melegítsük, de ne forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, amíg a zselatinlap teljesen el nem keveredik. Öntsük bele a krémet a karamelles kis formákba, majd tegyük be a hűtőszekrénybe kb. 12 órára. A tálalás előtt borítsuk ki tányérra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése