Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. július 11., szerda

Puliszka-----Polenta

nagyon egyszerű,gyors,és energia dús étel,kár amiért csak kevesen ismerik már a puliszka főzés rejtelmét,ebből fakadóan nem is nagyon szerepel jelenlegi a magyar konyhákban,ha mégis akkor az oly divatos néven ismerik mint POLENTA,ha bár ez az Olaszoknál ugyan az mint nálunk a puliszka,de hála némely kísérletező séfnek,és háziasszonynak,újra a reneszánszát éli e remek étel,amit fogyaszthatunk önállóan,és köretként is,ha önállóan fogyasztjuk akkor tehetünk rá sült szalonnát,sült hagymát........stb..........sőt bele is keverhetjük a sült szalonnát,vagy a sült hagymát.........álljon itt ez a recept az egyik szakácskönyvemből amelyet 1932-ben publikált az Ínyesmester,a könyvet 1933-ban adták ki az Atheneum nyomdai részvénytársulat Budapesten,és 15000 példányban jelentették meg

Hozzávalók
  1. 3/4 kg kukorica liszt
  2. juh sajt,juh túró,tejföl ezek mind ízlés szerinti mennyiségek,és természetesen használható a tehén túró,és sajt is,csak a juh tejtermékek enyhén sós ízűek,én ezért javaslom azt,azon felül meg nem igazi puliszka az amelyiket nem juh sajttal,és juhtúróval készítik el,de használható a kecske sajt is,mert ezeknek hasonlít az ízük a juh tejtermékekre.........
  3. azért egy kevés sót tegyetek a főző vízbe

Elkészítése

  • Lobogó forró sós vízbe lassan belefőzöm a 3/4 kg kukoricalisztet.
  • Addig főzöm folyamatos kevergetés közben,amíg egészen összeáll.
  • Akkor leveszem a tűzről,és egy darabig sodrófával erősen keverjük,hogy kiszáradjon.Aztán kiborítom a gyúródeszkára,erős cérnaszállal keresztben három felé vágom.
  • Az első részt beleteszem egy mély tálba,meghintem sajttal vagy juhtúróval,ráteszem a második részt,erre megint sajtot vagy juhtúrót,és végül a harmadik részt.
  • Tetejére megint sajt jön és megöntözöm friss meleg tejföllel.

nos ez a leírás szerepel a szakácskönyv gyűjteményem eme könyvében...........


Jó étvágyat hozzá:)))


Nincsenek megjegyzések: