Hozzávalók
- 3/4 kg kukorica liszt
- juh sajt,juh túró,tejföl ezek mind ízlés szerinti mennyiségek,és természetesen használható a tehén túró,és sajt is,csak a juh tejtermékek enyhén sós ízűek,én ezért javaslom azt,azon felül meg nem igazi puliszka az amelyiket nem juh sajttal,és juhtúróval készítik el,de használható a kecske sajt is,mert ezeknek hasonlít az ízük a juh tejtermékekre.........
- azért egy kevés sót tegyetek a főző vízbe
- Lobogó forró sós vízbe lassan belefőzöm a 3/4 kg kukoricalisztet.
- Addig főzöm folyamatos kevergetés közben,amíg egészen összeáll.
- Akkor leveszem a tűzről,és egy darabig sodrófával erősen keverjük,hogy kiszáradjon.Aztán kiborítom a gyúródeszkára,erős cérnaszállal keresztben három felé vágom.
- Az első részt beleteszem egy mély tálba,meghintem sajttal vagy juhtúróval,ráteszem a második részt,erre megint sajtot vagy juhtúrót,és végül a harmadik részt.
- Tetejére megint sajt jön és megöntözöm friss meleg tejföllel.
nos ez a leírás szerepel a szakácskönyv gyűjteményem eme könyvében...........
Jó étvágyat hozzá:)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése