Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. július 27., péntek

Tagliata di manzo con rucola e pomodorini------szeletelt bélszin rucolával és koktélparadicsommal

Hozzávalók

  • 80 dkg Marhahús - bélszin
  • 1/2 pohár extra szűz olíva olaj
  • 2-3 csipet bors (őrölt)
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg rucola (friss)
  • 2-3 csipet só

Elkészítés

A hús vegyük ki a hűtőből kb. egy órával a sütés előtt, hogy a hús szoba-hőmérsékletű legyen a sütés kezdetekor. Vegyünk elő egy öntöttvas serpenyőt és hevítsük fel, majd tegyünk bele egy kevés durva sót és tegyük bele a húst. A húst 5 percig süssük mindkét oldalán. A sütésnél a hús vastagságát is vegyük figyelembe. Ha a hús vastagabb, akkor süssük tovább néhány percig. A legjobb eredmény az, ha a hús egy kicsit piros, de nem túlságosan égett. A hús megfordításakor, ne szúrjunk bele villát, hanem fakanállal vagy lapáttal fordítsuk meg, hogy a húslé ne folyjon ki. Ezután egy megfelelő tányéron alakítsunk ki rucola ágyat, és tegyük rá a negyedbe vágott paradicsomokat. A húst néhány pillanatig pihentessük, majd határozott mozdulattokkal szeleteljük fel, kb. két centis szeletekre. Ezután a szeleteket helyezzük a rucola ágyra és adjunk hozzá sót, borsot ill. olíva olajat.


Nincsenek megjegyzések: