Hozzávalók
- 80 dkg Marhahús - bélszin
- 1/2 pohár extra szűz olíva olaj
- 2-3 csipet bors (őrölt)
- 10 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg rucola (friss)
- 2-3 csipet só
Elkészítés
A hús vegyük ki a hűtőből kb. egy órával a sütés előtt, hogy a hús szoba-hőmérsékletű legyen a sütés kezdetekor. Vegyünk elő egy öntöttvas serpenyőt és hevítsük fel, majd tegyünk bele egy kevés durva sót és tegyük bele a húst. A húst 5 percig süssük mindkét oldalán. A sütésnél a hús vastagságát is vegyük figyelembe. Ha a hús vastagabb, akkor süssük tovább néhány percig. A legjobb eredmény az, ha a hús egy kicsit piros, de nem túlságosan égett. A hús megfordításakor, ne szúrjunk bele villát, hanem fakanállal vagy lapáttal fordítsuk meg, hogy a húslé ne folyjon ki.
Ezután egy megfelelő tányéron alakítsunk ki rucola ágyat, és tegyük rá a negyedbe vágott paradicsomokat. A húst néhány pillanatig pihentessük, majd határozott mozdulattokkal szeleteljük fel, kb. két centis szeletekre.
Ezután a szeleteket helyezzük a rucola ágyra és adjunk hozzá sót, borsot ill. olíva olajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése