Hozzávalók
egy 18 cm átmérőjű magas fazékhoz: 65 dkg liszt, 5 dkg élesztő 15 dkg cukor 2.5 dl langyos tej 20 dkg vaj 5 tojássárgája 1 púpos kk só 1 csipet reszelt szerecsendió 1 citrom lereszelt héja 10 dkg kandírozott citromhéj felaprítva 5 dkg kandírozott narancshéj felaprítva 15 dkg mazsola A formához: sütőpapír és vaj
Elkészítése:
A fazekat béleljük ki sütőpapírral. A lisztet szitáljuk egy tálba, és nyomjunk a közepébe egy mélyedést. Morzsoljuk bele az élesztőt, és keverjük össze egy kevés cukorral, a tejjel meg egy kis liszttel. 15 percig kelesszük a kovászt. Az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a fűszereket, meg a citromhéjat addig dagasszuk a kovásszal és a teljes lisztmennyiséggel, míg a tészta hólyagos nem lesz. Kelesszük a tésztát 30 percig, majd dolgozzuk bele a kandírozott citrom- és narancshéjat meg a mazsolát, és formáljuk a tésztából egy golyót. Rakjuk a fazékba, hagyjuk kelni újabb 30 percig. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. A sütemény tetejét vágjuk be kereszt alakban, és a legalsó sínen 1,5 órát süssük. Az edényben hagyjuk kicsit hűlni, majd borítsuk tortarácsra. Hagyjuk teljesen kihűlni, és csak ezután húzzuk e róla a sütőpapírt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése